Tgrt Haber

Kıyma ve taze cevizde koli basili bakterisi tespit edildi! Bilim insanlarından bağırsak canavarı uyarısı

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
09 May 2024 09:50 - Güncelleme : 09 May 2024 09:52
Kıyma ve taze cevizde koli basili bakterisi tespit edildi! Bilim insanlarından bağırsak canavarı uyarısı

Bilim insanları son 3 aydır kıyma ve taze cevizlerde koli basili adlı bakterileri tespit ettiklerini duyurdu. Özellikle Amerikalılarda 265.000 kişide bulunan bu bakterilerin diğer ülkelerde de olduğu açıklandı.

Pensilvanya Eyalet Üniversitesi E. Coli Referans Merkezi direktörü mikrobiyolog Edward G. Dudley'in yürüttüğü çalışmada milyonlarca insanın bağırsaklarında koli basili bakterisi tespit edildi. New York Times'ta yer alan habere göre bilim insanlarından koli basili uyarısı geldi. 

KIYMA VE TAZE CEVİZDE KOLİ BASİLİ BAKTERİSİ TESPİT EDİLDİ! 

Geçtiğimiz günlerde Amerika'nın 19 eyaletinde tespit edilen koli basili bakterisi, çok ilginç besinlerde de görüldü. Bunlardan biri de taze ceviz oldu. Organik olarak paketlenen cevizlerin yüzeylerinde görülen bu bakterilerin insan bağırsağına yerleşmesi sonucu ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi. Bilim insanları tarafından raporlamada bağırsak canavarı olarak geçen koli basili bakterisi hakkında uzmanlardan uyarılar geldi. 

Kıyma ve taze cevizde koli basili bakterisi tespit edildi! Bilim insanlarından bağırsak canavarı uyarısı - 1. Resim

BİLİM İNSANLARINDAN BAĞIRSAK CANAVARI UYARISI

Uzmanlar yaz aylarının yaklaşmasıyla et tüketiminde yaşanacak artıştan dolayı vatandaşları uyardı. Sağlıklı koşullarda pişmemiş etten ve güneşte yeterince beklememiş kuruyemişten kaynaklı bağırsaklarda yaşayan bu bakteriler yeme bozukluğu zehirlenme gibi etkilere neden olur. 

Kıyma ve taze cevizde koli basili bakterisi tespit edildi! Bilim insanlarından bağırsak canavarı uyarısı - 2. Resim

Koli basili bakterisi besinlerin tam olarak enzimlenmesini engelleyerek kana karışmaması gereken maddelerin karışmasına yol açar. Bakterilerin çoğu aktif olarak vücudumuzda bulunur.

Kıyma ve taze cevizde koli basili bakterisi tespit edildi! Bilim insanlarından bağırsak canavarı uyarısı - 3. Resim

Ancak artışı ishal bağırsak bozar bağışıklık sistemini zayıflatır. Uzmanlar şimdi de cevizlere nasıl bulaştığını tespit etmeye çalışıyor. Çok taze olan besinlerin iyice yıkanmadan tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu. Ötesi taze etlerin hemen tüketilmemesi gerekiyor. 

Kaynak: tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...