Tgrt Haber

Kuzeylilerin 100 yıllık şifacısı limon, tuz ve biberin tedavi ettiği hastalıkları duyunca şoke olacaksınız!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2022 15:00 - Güncelleme : 03 Ekim 2022 15:10
Kuzeylilerin 100 yıllık şifacısı limon, tuz ve biberin tedavi ettiği hastalıkları duyunca şoke olacaksınız!
sağlık,limon,grip,ağrı

Biber, tuz ve limonun bir araya gelmesi size lezzetli bir salata sosunu hatırlatsa da Kuzeyliler için bu üçlü muhteşem bir ilaç görevi üstleniyor. Bir araya gelmesiyle farklı rahatsızlıklar üzerinde etkili olan limon, karabiber ve tuz geçmişte soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve safra taşının düşürülmesi için çok etkin bir ilaç olarak kullanıldı. Kuzey ülkelerindeki kullanımı halen devam etmekte olan bu şifalı üçlü, birçok rahatsızlığı tedavisinde rol oynuyor.

Limon suyu, geleneksel tıpta terletici, idrar söktürücü hatta losyon ve tonik olarak kullanılıyor. Tuz ve su ise oksijen gibi vücut için vazgeçilmez. Vücudunuzun normal çalışması için tuza ihtiyaç duyuluyor. Ancak uzmanlar, normal sofra tuzu yerine Himalaya tuzunu kullanmak daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Karabiber ise tarihi milat öncesine dayanan geleneksel bir ilaç olarak kullanılıyor. Kuzeyliler, bu üçlü besin kombini yüz yılı aşkın bir süredir hastalıklardan korunmak için tüketiyor.  

BOĞAZ AĞRISI

Bir bardak ılık suya 1 yemek kaşığı taze limon suyu, yarım çay kaşığı karabiber ve bir çay kaşığı tuz ekleyerek boğaz ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Bu su ile aynı zamanda gargara yaparak tedaviyi hızlandırabilirsiniz.

SAFRA TAŞI

Safra kesenizde bulunan sertleşmiş sindirim suyu birikintilerine safra taşı deniyor. Bu safra taşları ağrılı olabiliyor ve sindiriminize müdahale edebiliyor. Üç ölçü zeytinyağı ile 1 ölçü limon ve 1 ölçü karabiberi bir bardakta karıştırın. Bu karışımı için. Bu karışım safra taşlarının kısa zamanda hareket etmesine ve düşmesine neden olabiliyor.

Kuzeylilerin 100 yıllık şifacısı limon, tuz ve biberin tedavi ettiği hastalıkları duyunca şoke olacaksınız!

AFTLAR

Aftlar özellikle ateşli hastalıklar sonrasında ortaya çıkarak yemek yemeyi eziyet haline getiriyorlar. Bunu iyileştirmenin en iyi yolu ise bir yemek kaşığı himalaya tuzunu bir bardak ılık suya koyun ve karıştırın. Ağzınızı günde üç kez bununla çalkaladığınızda aftlardan eser kalmayacaktır.

KİLO KAYBI

Limon, karabiber ve tuz üçlüsünün en iyi geldiği bir diğer şey ise kilo vermeye yardımcı olmak. Bir bardak suya 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber, 2 yemek kaşığı limon suyu ve bir yemek kaşığı bal. Bunu her sabah aç karnına içtiğinizde kilo verme hızınız artacaktır.

MİDE BULANTISI

Limon mide bulantısını durdururken, karabiber ise yatıştırmaya yarıyor. Bu nedenle büyük bir bardak ılık suya bir yemek kaşığı limon suyu ve bir çay kaşığı biberi karıştırıp küçük yudumlarla yavaş yavaş için.

SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP

Limon, soğuk algınlığı veya grip için harika bir besin. Büyük bir bardak kaynamış suya yarım limonun suyunu ve kabuğunu koyun. On dakika bekletin sonrasında limon kabuğu içinden çıkarın. Bu karışımdan günde 3 bardak için 2 gün içinde hızlı bir iyileşme gösterebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...