Tgrt Haber

Manda yoğurdu neye iyi gelir? Manda yoğurdu ne kadar? Tam bir şifa deposu…

27 Mart 2022 21:46 - Güncelleme : 27 Mart 2022 22:28
Manda yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor...

Kırmızı etin alternatifi olarak görülen tam bir şifa deposu olan manda yoğurdu siyasetinde gündemine girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara manda yoğurdunu tavsiye etti. Manda yoğurdunun faydaları nelerdir? Manda yoğurdu neye iyi gelir? Manda yoğurdu kaç para? Manda yoğurdu faydalı mı? gibi sorulara cevap arandı. İşte manda yoğurdu ile ilgili dikkat çeken detaylar…

Manda yoğurdunun faydaları saymakla bitmiyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavsiye ettiği manda yoğurdu vatandaşlar tarafından merak edildi. Manda yoğurdunun faydaları nelerdir? Manda yoğurdunun ne gibi faydaları var? Manda yoğurdunun fiyatı ne kadar? gibi sorulara cevap arandı.

Yeni Tokat Havalimanı’nı açmak için Tokat’a giden ve sonrasında çiftçilerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli tavsiyede bulundu.

Erdoğan, ‘’Tabii ben şunu yapıyorum. Her akşam yatarken manda yoğurdunun içine Medine hurması doğrarım, 3 ya da 5 tane. Ona biraz çay kaşığı kestane balı ve bir de içine yulaf ezmesi atarım. Karıştırarak yer yatarım. Şifa." ifadelerini kullandı.

 

Manda yoğurdu neye iyi gelir? Manda yoğurdu ne kadar? Tam bir şifa deposu…

Manda yoğurdu içerisinde bulunan B12 vitamini sayesinde tüketildiği andan itibaren vücutta doğal antibiyotik görevi görür. İçerdiği protein sayesinde kırmızı et tüketemeyenler için adeta bir iyi bir alternatif oluyor. Probiyotik ve kalsiyum bakımından zengin olan manda yoğurdu faydası saymakla bitmiyor…

NEYE İYİGELİYOR?

Uzmanlar tarafından sıkça önerilen manda yoğurdu özellikle kanser hastalıklarına çok iyi geliyor. Şifalı etkileriyle bilinen manda yoğurdu iyi bir protein ve kalsiyum deposudur. Manda yoğurdunun ihtiva ettiği besin değerlerinin %60’ını kalsiyum %40’ını ise protein oluşturur. Manda sütü inek sütünden iki kat daha fazla protein içerir. Yoğurt çok faydalı bir besin olmasına rağmen laktoz intoleransı olanların tüketmesi önerilmez.

DOĞAL ANTİBİYOTİK

Doğal antibiyotik olarak da bilinen manda yoğurdu içerdiği vitamin, mineral ve bileşenler sayesinde “süper besin” kategorisinde yer almayı hak ediyor. Manda yoğurdu, hem gelişme çağındaki çocuklar hem de yetişkinler için besleyici ve doyurucu bir besin.

MANDA YOĞURDUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Protein ve kalsiyum bakımından zengin

Laktoz oranı düşük

Besleyici ve doyurucu

Doğal antibiyotiktir

Enerji deposu

Sindirim sistemine büyük fayda sağlar

Kanser hastalıklarından korur

Kalp sağlığını korur

Göz sağlığı için önemli

Şifalı etkileriyle bilinen manda yoğurdu iyi bir protein ve kalsiyum deposudur. Manda yoğurdunun ihtiva ettiği besin değerlerinin %60’ını kalsiyum %40’ını ise protein oluşturur. Manda sütü inek sütünden iki kat daha fazla protein içerir.

MANDA YOĞURDU FİYATI...

Manda yoğurdunun kilosu çömlekte 78 TL olarak belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...