Tgrt Haber

Giderek popüler hale gelen vegan yaşamlarla ilgili şaşırtan araştırma: Veganlar et yiyenlerden daha mı uzun yaşıyor?

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2022 14:57 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 15:37
Giderek popüler hale gelen vegan yaşamlarla ilgili şaşırtan araştırma: Veganlar et yiyenlerden daha mı uzun yaşıyor?
sağlık,vegan

Son yıllarda popüler hale gelen ve kendilerince sağlıklı kabul edilen vegan yaşam tarzı hakkında çok sayıda araştırma yapılıyor. Son araştırmalar ise veganların daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemeleri ve besleyici yiyecekleri tercih etmeleri sebebiyle en az yüzde 9 daha düşük ölüm riskine sahip olduklarını belirtiyor.

Dünya çok sayıda sağlık sorunuyla mücadele ederken, birçok insan sağlık kalitesini iyileştirmek için daha iyi diyet ve yaşam tarzına geçiyor. Vegan beslenme ise insanlardaki etik, çevresel ve artan sağlık sorunları nedenleriyle dünya çapında popüler hale geldi. Bazı beslenme uzmanlarına göre vegan yaşam tarzı, kan şekeri kontrolü ve kalp sağlığı dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını bertaraf ediyor ve ayrıca fazla kilonuzu vermenize yardımcı oluyor. Bununla birlikte çeşitli araştırmalar, veganların etçil insanlara kıyasla daha düşük ölüm riskine sahip olduğunu iddia ediyor.

“ET AĞIRLIKLI BESLENEN İNSANLARIN ÖMÜRLERİ ON YIL DAHA KISALIYOR”

15 yıldır vegan olan ünlü yazar David Robinson Simon, Meatonomics isimli kitabında, “Araştırmalarıma göre bir vejeteryanla karşılaştırıldığında, et ağırlıklı beslenen insanların ömürleri on yıl daha kısalıyor.” diyor. Aynı zamanda veganlığın diyabet ve kalp ve kanser hastalıklarının da önemli ölçüde önüne geçtiğini vurgulayan yazar hem fiziken hem ruhen rahat olmak için vegan beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

Giderek popüler hale gelen vegan yaşamlarla ilgili şaşırtan araştırma: Veganlar et yiyenlerden daha mı uzun yaşıyor?

VEGAN OLMAK UZUN YAŞAMA NASIL YARDIMCI OLUR?

Araştırmacılara göre vegan bir yaşam tarzı, şu nedenlerle daha uzun yaşamanıza yardımcı olabilir: Konuyla ilgili araştırma yapan bazı beslenme uzmanları, veganların daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsediğini ve besleyici gıdalar tüketmeye her zaman dikkat ettiklerini belirtiyor. Araştırmacılar veganların sigara ve alkol tüketiminin de çok daha düşük olduğunu ve abur cuburdan kaçınarak düzenli egzersize önem verdiklerini belirtiyor.

VEGAN DİYETLER HAKKINDA

Vegan beslenme sadece bitki bazlı gıdaları içerdiğinden meyve, sebze, kepekli tahıllar, baklagiller, kabuklu yemişler ve tohumlardan oluşan bir diyet, vücudun sağlıklı gelişmesi için gerekli olan önemli besinleri sağlıyor. Vegan diyetleri ayrıca bol miktarda lif, bitki proteini ve antioksidan içerir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet 08 9 Ekim 2022 21:08

Eskiden ot mu ardı insanlar 100 yıl yaşardı şimdiki otlar zehirli gübrelerle buluşuyor aslında doğal et yemek insan ömrünü uzatır boş yap yapmayın vefaların uydurdugu şeyler bunlar bilimle alakası yok

Sonraki Haber Yükleniyor...