Tgrt Haber

Son dakika! Sağlık Bakanı Koca: Haritada kırmızı il kalmadı

26 Ağustos 2021 23:25
Son dakika! Sağlık Bakanı Koca: Haritada kırmızı il kalmadı
fahrettin koca,sağlık bakanı,aşı,koronavirüs,harita

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin koronavirüs risk haritasında sevindiren gelişmeyi paylaştı. Bakan Koca, haritada kırmızı il kalmadığını açıkladı.

Koronavirüsle mücadeledin en önemli silahı aşılamada sevindiren gelişme yaşandı.

ŞANLIURFA TURUNCUYA, KAYSERİ MAVİYE DÖNDÜ

Türkiye'nin koronavirüs risk haritasında kırmızı renkte il kalmadı. Bu önemli gelişmeyi Twitter hesabından duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımında "Türkiye Covid-19 Risk Haritasında Kırmızı il kalmadı. İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel. 80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa!" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca ayrıca Ağrı'nın haritadaki renginin turuncudan sarıya, aşılama oranı yüzde 75'in üstüne çıkan Kayseri'nin ise mavi renge döndüğünü belirtti.

Son dakika! Sağlık Bakanı Koca: Haritada kırmızı il kalmadı

AŞIDA TOPLAM DOZ 92 MİLYONA YAKLAŞTI

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 76,12 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 58,23 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 91 milyon 747 bin 545’e yükseldi.

İLK SIRADA MUĞLA VAR

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 54,9 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Gümüşhane, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Batman, Bayburt ve Iğdır takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...