Tgrt Haber

Uzun ömrün sırrı Maria’da! 116 yaşındaki kadının genetiği araştırılıyor 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 13:07 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 13:33
Uzun ömrün sırrı Maria’da! 116 yaşındaki kadının genetiği araştırılıyor 
Uzun yaşamanın sırrı,sağlık

Bilim insanları, uzun ömrün sırlarını çözmek için dünyanın yaşayan en yaşlı insanı İspanyol Maria Branyas’tan kan, tükürük ve idrar örneği alarak genetik araştırma başlattı.

Bilim insanları, uzun ömrün sırlarını anlayabilmek için hali hazırda dünyanın en yaşlı insanı olan 116 yaşındaki İspanyol Maria Branyas’tan kan, tükürük ve idrar örneği alarak genetik araştırma başlattı. Yürüme ve duyma zorluğu dışında herhangi bir sağlık sorunu olmayan 116 yaşındaki Branyas, 4 Mart 1907’de ABD’nin San Francisco kentinde dünyaya geldi. 

SAĞLIĞI VE HAFIZASI BİLİM İNSANLARINI ŞAŞIRTTI 

Çocukluk yaşlarında ailesiyle İspanya’ya göç eden Branyan, Gerona’da bir bakım evinde kalıyor. İspanyol gribini yenen, İspanya iç savaşına tanık olan, COVID-19’u atlatan Branyas, sağlık durumu ve hafızasındaki keskinlikle bilim insanlarını şaşırtıyor. Branyas daha önceki bir açıklamasında ‘her gün yoğurt yediğini’ ve ‘aşırılıklardan’ kaçındığını söylemişti.

Uzun yaşamanın sırrını açıkladı

BOL YOĞURT YİYOR 

Herhangi ciddi bir hastalık ya da operasyon geçirmediğini belirten yaşlı kadın, uzun yaşamın sırlarını soranlara yanıt vermişti: “Düzen, huzur, aile ve arkadaşlarla iyi ilişkiler, doğayla temas, duygusal istikrar, bolca iyimserlik ve zehirli insanlardan uzak durmak.”

Ancak doktorlar İspanyol kadının genetik olarak da şanslı olduğunu düşünüyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...