Tgrt Haber

Uzmandan şoke eden araştırma: Bu biber zekâ seviyesinde gerilemeye ve hafıza kaybına neden oluyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
06 Ekim 2022 16:27 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 17:21
Uzmandan şoke eden araştırma: Bu biber zekâ seviyesinde gerilemeye ve hafıza kaybına neden oluyor!
sağlık,biber,kırmızı biber,demans,hafıza,zeka

Dünyanın dört bir yanındaki üç üniversiteden kırmızı küçük acı biberler üzerinde yapılan araştırma şok etkisine neden oldu. Araştırmaya göre bu biberlerin sık tüketilmesi bilişsel işlev bozukluğuna ve hafıza kaybına neden oluyor. Araştırma, özellikle kırmızı chilli biberi tüketen yaşlıların demans hastalığına yakalanma riskini arttırdığını belirtiyor.

ABD’deki Pennsylvania Üniversitesi, Katar’daki Doha Katar Üniversitesi, Doha ve Avustralya’da bulunan Güney Avustralya Üniversitesi, araştırmacılarının ortaklaşa yürüttüğü bir çalışmada, kırmızı biber tüketimiyle zihin sağlığı arasındaki ilişki incelendi. Bunun sonuncunda kırmızı chili biberi ve kırmızı küçük biber tüketiminin düzenli olarak yapıldığın insanlarda ileri düzeyde bilişsel işlev bozukluklarına rastlandı.

HAFIZAYI ZAYIFLATIYOR, DEMANS RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Asya ülkelerinde yüksek oranda tüketilen kırmızı chili biberi ve kırmızı acı biberden yola çıkarak yapılan araştırma 15 yıl sürdü ve 45822 yetişkin üzerinde gözlem ve inceleme yapıldı. Günde 50 gramın üzerinde tüketilen biber alımında kişilerin hafızalarında silinmeler ve bilişsel işlevlerinde bozukluk olduğu ortaya çıktı. Çalışma ekibi 50 g/gün üzerindeki biber alımının, kişinin kendi bildirdiği zayıf hafıza riskini neredeyse iki katına çıkarması ile ilişkili olduğunu gözlemledi.

Uzmandan şoke eden araştırma: Bu biber zekâ seviyesinde gerilemeye ve hafıza kaybına neden oluyor!

DEMANS NEDİR?

İleri yaştaki bireylerde özellikle demans hastalığına neden olan biberlerin tüketiminin kısıtlanması gerekiyor. Demans, özellikle yaşlı nüfus arasında yaşam kalitesini etkileyen yaygın bir zihinsel hastalık olarak biliniyor. Demansın 2010 yılında dünya çapında 35,6 milyon insanı etkilediği tahmin ediliyor ve bu sayının her 20 yılda iki katına çıkması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...