Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa paylaşımı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
10 May 2023 13:25 - Güncelleme : 10 May 2023 19:54
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,anayasa

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yeni anayasayla ilgili paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yeni anayasayla ilgili paylaşımda bulundu. Türkiye’yi, millî irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasaya kavuşturmak istediklerinin altını çizen Erdoğan, "Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız" dedi.

"EN ÖNEMLİ REFORMLARINDAN BİRİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’yi, millî irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Bunu başarmamız, inşallah demokrasimiz üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir.                                                                               

2017’deki Anayasa değişikliğiyle ülkemiz tarihinin en önemli yönetim reformlarından birini gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni kurarken güçler ayrılığı ilkesini de tahkim ettik. Yine bu Anayasa değişikliğiyle, yargının “bağımsızlığı” umdesine “tarafsızlığı” ibaresini de ekledik.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1656243740238057473

"SEÇİMLERİN ARDINDAN MECLİS GÜNDEMİNE TEKRAR TAŞIYACAĞIZ"

Ülkemizi yeni ve sivil bir Anayasaya kavuşturarak diğer alanlarla birlikte yargımıza da önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. Seçimlerin ardından bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız.

Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri olan yeni, sivil ve özgürlükçü bir anayasa için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz."

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...