Tgrt Haber

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışındaki seçmene mesaj

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 May 2023 09:20 - Güncelleme : 19 May 2023 09:53
Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yurt dışındaki seçmene mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan,Son dakika,Seçim

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurt dışındaki seçmenlere 28 Mayıs mesajı gönderdi. Erdoğan, "Bulunduğunuz ülkelerdeki seçim tarihlerini yakından takip ederek, demokratik hakkınızı muhakkak kullanmanızı rica ediyorum" dedi.

Dünyanın da yakından takip ettiği 14 Mayıs seçimleri gerçekleşti. Milyonlarca seçmenin sandık başına giderek kullandığı oylarla birlikte 28.Dönem Milletvekili tercihleri belli oldu. Ancak Cumhurbaşkanı adaylarının hiçbirinin yüzde 50+1 oyu alamaması nedeniyle 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçimleri yapılacak.

Bu kritik seçimlerde görüldü ki sadece Türkiye'deki oylar değil yurt dışından gelen oylar da büyük bir öneme sahip. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yurt dışındaki seçmenlere bir mesaj gönderdi. Seçmenlerin bulundukları ülkelerdeki seçim tarihlerini yakından takip etmesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Demokratik hakkınızı muhakkak kullanmanızı rica ediyorum" dedi.

"İRADENİZİ GASBETME GİRİŞİMLERİNE BOYUN EĞMEDİNİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışında yaşayan sevgili vatandaşlarım, Rekor bir katılımla sandıkları patlattığınız seçimlerin ilk turunu başarıyla tamamladık. Tüm zorluklara rağmen vatandaşlık görevinizi en güzel şekilde yerine getirdiniz.                                                                 

Şahsıma ve Cumhur İttifakı’na büyük bir teveccüh gösterdiniz. Terör örgütü mensuplarının yıldırma, üzerinizde baskı kurma, iradenizi gasbetme girişimlerine boyun eğmediniz. Türk demokrasisinin gücüne güç kattınız, millet olarak hepimizin göğsünü kabarttınız. Her biriniz adınızı şimdiden siyaset tarihimize altın harflerle yazdırdınız.

Sergilediğiniz bu dik, demokratik ve dirayetli duruş için sizlere en kalbî şükranlarımı sunuyorum. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu var.

"DEMOKRATİK HAKKINIZ MUHAKKA KULLANMANIZI RİCA EDİYORUM"

Yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemi yarın (20 Mayıs Cumartesi) başlıyor. Sizlerden, bulunduğunuz ülkelerdeki seçim tarihlerini yakından takip ederek, demokratik hakkınızı muhakkak kullanmanızı rica ediyorum.

Milletimizin yurt dışındaki siz temsilcilerinden iradenize bir kez daha güçlü bir şekilde sahip çıkmanızı bekliyorum. İnşallah bu imtihandan da alnımızın akıyla çıkacağımıza yürekten inanıyorum"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonuna kadar arkandayız rabimin izniyle19 Mayıs 2023 09:43

Sonuna kadar arkandayız inşallah rabimin izniyle

Sonraki Haber Yükleniyor...