Tgrt Haber

HDP'li Hasip Kaplan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Oğan' ayarı: HDP'lileri küstürüp yanlış yapma

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
19 May 2023 00:08 - Güncelleme : 19 May 2023 00:34
HDP'li Hasip Kaplan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Oğan' ayarı: HDP'lileri küstürüp yanlış yapma
sinan oğan,hdp,kemal kılıçdaroğlu,Hasip Kaplan

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında 2 milyon 600 bin oy farkı olan Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur için Sinan Oğan'ın 'milliyetçi' seçmenlerine yönelik vaatlerde bulunmaya başladı. Bu durum HDP kanadında rahatsızlığa neden oldu. HDP'li Hasip Kaplan, "HDP'lileri küstürüp yanlış yapma" diyerek Kılıçdaroğlu'nu uyardı.

Türkiye'nin 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem milletvellerini seçmek için sandığa gitti. Seçimleri Cumhur İttifakı üstünlükle tamamlarken cumhurbaşkanı seçimleri ise ikinci tura kaldı.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda Sinan Oğan'ın seçmeninden oy alabilmek için söylemlerinde değişikliğe gitti.

Bugüne kadar 'reklam' olduğu gerekçesiyle terör örgütlerinin adını dillendirmediğini ifade eden ve ilk tur öncesinde terör tutuklularına 'özgürlük' vadeden Kılıçdaroğlu, 'milliyetçi' seçmene yakın gözükmek için PKK ve FETÖ ile mücadele açıklamaları yaptı. Bu durum HDP kanadında rahatsızlığa neden oldu.

HDP'Lİ HASİP KAPLAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'OĞAN' AYARI

HDP'li Hasip Kaplan, "Kurtlarla dans, Kürtlerle dansa benzemez" diyen Kaplan, "HDP'lileri küstürüp yanlış yapma" mesajı verdi.

HDP'li Hasip Kaplan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Oğan' ayarı: HDP'lileri küstürüp yanlış yapma

HDP'li Hasip Kaplan'dan Kılıçdaroğlu'na 'Oğan' ayarı: HDP'lileri küstürüp yanlış yapma

"YANLIŞ HAMLE YAPAN KAYBEDER"

Kaplan'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

"Sinan Oğan şişirilmiş bir balondur. İçi boştur, ona oy verenler arkasında yok.

Kılıçdaroğlu, bunu iyi değerlendirmeli. Kürt halkını kızdırmayın, küstürmeyin. Yanlış yapmayın.
Kurtlarla dans, Kürtlerle dansa benzemez.

"Birleşmenin, dayanışmanın, dostluğun bir sınırı vardır"

Siyaset satranç gibidir. Yanlış hamle yapan kaybeder. Şah-mat gibi, anlarsınız.

Benim terörist, dinci, ırkçı, faşist ayrımcı bölücülere karşı olduğumu herkes bilir. Biz Kılıçdaroğlu'nu hiçbir şey istemeden desteledik. İnandık, güvendik, pazarlık yapmadık. Üç Kuruş Siyasete Malzeme etmeye niyetimiz Yok

Her şeyin bir sabrı sınırı vardır, kimseye köle esir değiliz, birleşmenin, dayanışmanın, dostluğun bir sınırı vardır. Kimse kusura bakmasın..!"

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...