Tgrt Haber

Sinan Oğan'ın koltuğu hazır! Kılıçdaroğlu teklifini yaptı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Gazete Pencere
18 May 2023 10:00 - Güncelleme : 18 May 2023 10:37
Sinan Oğan'ın koltuğu hazır! Kılıçdaroğlu teklifini yaptı
Kemal Kılıçdaroğlu,Seçim,Sinan Oğan,Millet İttifakı,ATA İttifakı

İkinci tur için hazırlıklara başlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sinan Oğan'a kendisine desteğini açıklaması için Göç Bakanlığı'nı teklif ettiği iddia edildi.

Türkiye'de milyonlarca seçmen 14 Mayıs'ta sandık başına giderek oyunu kullandı. Milletvekilliği dağılımı şekillenirken, Cumhurbaşkanlığı yarışı ikinci tura kaldı. İlk turda adaylardan Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49,50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 oy aldı. Sinan Oğan ise yüzde 5,17'lik oy oranına sahip oldu.

28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur için sayılı günler kala adaylar çalışmalara başladı. Kılıçdaroğlu, ilk iş olarak seçimin kaderini değiştiren Sinan Oğan'a mülteciler üzerinden mesaj verdi.

GÖÇ BAKANLIĞINI TEKLİF ETTİ

Gazete Pencere'nin aktardığına göre Kılıçdaroğlu ve Oğan arasında bir bakanlık pazarlığı sürdüğü bildirildi. Oğan’ın özellikle İçişleri Bakanlığı’nı talep ettiği, bunun yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda yeni kurulacak Göç Bakanlığı’nın da Oğan’a teklif olarak götürüldüğü öğrenildi.

Kaynak: Gazete Pencere
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...