Tgrt Haber

CHP’de Millet İttifakı’na ‘Kılıçdaroğlu’ tepkisi! Sarıgül ittifak ortaklarını topa tuttu...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Halk TV
31 May 2023 10:59 - Güncelleme : 31 May 2023 11:38
mustafa sarıgül,millet ittifakı,chp

Son dakika haberi: CHP’nin Erzincan listesinden milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül katıldığı televizyon programında Millet İttifakı ortaklarına tepki gösterdi. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nun yalnız bırakıldığını söyleyen Sarıgül ayrıca Ekrem İmamoğlu’na da mesaj gönderdi.

Türkiye 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerden zaferle çıkarak 5 yıl daha ülkeyi yönetmek için seçildi. Kritik seçimlerde istenilen başarıyı elde edemeyen CHP’de ‘kurultay’ çağrıları yinelenirken Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa edip etmeyeceği ise henüz belirsiz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ vurgusu sonrası yükselen ‘kurultay’ çağrılarının ardından gözler CHP’nin gerçekleştireceği Parti Meclisi toplantısına çevrildi.

SARIGÜL, KILIÇDAROĞLU İLE NE GÖRÜŞTÜ

CHP’nin Erzincan listesinden milletvekili adayı olan ve gösterdiği başarılı çalışma ile dikkat çeken Mustafa Sarıgül Halk TV’de katıldığı programda gündemi değerlendirdi. 36 yıl sonra tekrar Meclis’e giren Sarıgül, Erzincan’ın kendisi için de sürpriz olduğunu söylerken böyle bir talebinin olmadığının altını çizdi. Kılıçdaroğlu ile keyifli bir görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Sarıgül, “Revizyon yapacak, kadrolarını planlayacak. Ona göre çalışma yapacak. Benimle yerel yönetimlerde neler yapılması gerektiği konusunda konuştu. Özellikle seçimlerdeki raporumu istedi. Birebir görüştük” dedi.

MİLLET İTTİFAKI ORTAKLARINI SUÇLADI

Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik istifa çağrılarını da değerlendiren Sarıgül seçimi CHP liderinin kaybetmediğini kendilerinin kazanamadığını söyledi. 
Sarıgül açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Yazıklar olsun bize. Ben ayrıntı anlatmak istemiyorum. Altılı masadaki liderler tek tek çıkıp neden gidip miting yapmadılar. Meral Hanım bir tek dolaştı. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu biraz yalnız bırakıldı. 14 Mayıs'tan sonra psikolojik üstünlüğü iktidara kaptırdık. Birinci turda kaybeden iktidardı, biz alana çıkamadık.

İMAMOĞLU’NA TAVSİYE VERDİ

Ekrem İmamoğlu’nun ‘değişim’ vurgulu çıkışına da değinen Sarıgül, İBB Başkanı’na tavsiye bulundu. Kendisinin Baykal’a karşı çıktığı kongreyi hatırlatan Saırgül, “Sarıgül'ün yaptığı hatayı yapmaması lazım. Sarıgül acele davrandı. O gün mesela Baykal'ın karşısına çıkmasaydım bir kurultay sonra çıksaydım... Ben 40 oyla kaybettim. Tecrübesizlikle kaybettik” dedi. 

Kaynak: Halk TV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...