Tgrt Haber

Özdağ'dan "bakanlık teklifi" itirafı: 6'lı masanın haberi yok!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sözcü TV
24 May 2023 16:52 - Güncelleme : 26 May 2023 22:44
Özdağ'dan "bakanlık teklifi" itirafı: 6'lı masanın haberi yok!
Ümit Özdağ,Kemal Kılıçdaroğlu,İçişleri Bakanlığı

Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Özdağ, İçişleri Bakanlığı olmak isteğini yinelerken bu meseleyi Kemal Kılıçdaoğlu'nun kendisiyle paylaştığını, 6'lı Masa'nın bu konuda ortak bir kararı olmadığını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunda Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararının ardından ilk açıklamalarını yaparken "içişleri bakanlığını istediği" yönündeki daha önce yaptığı sosyal medya paylaşımına açıklık getirdi.

Sözcü TV'de açıklamalarda bulunarak Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin içeriğine değinen Özdağ, "CHP Genel Başkanı, bizim önerimiz olan 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 yılda vatanlarına dönmesi konusunda ortaya koyduğumuz projeyi kabul etti. Bundan dolayı biz de çok net şekilde Kemal beyi desteklemeye karar verdik" dedi

"KEMAL BEY BİZİMLE PAYLAŞTI"

Özdağ, ikinci tur tercihini açıklamadan önce sosyal medyadan yaptığı "İçişleri Bakanlığı" paylaşımı ile ilgili de konuştu . Twitter'dan mültecilerin gönderilmesini isteyen gençlere cevap veren Özdağ, "Söz, ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Canlı yayında konuya ilişkin kendisine yöneltilen soru üzerine Özdağ, "Bakanlık meselesi hükümet kurulmadan konuşulacak mesele değil. 6'lı masa kendi içinde konuşmamış bu meseleyi, Kemal bey bizimle paylaştı. Önce 28'ini bitirelim, daha sonra konuşuruz şeklinde karara bağladık" ifadelerini kullandı.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NI İSTERİM"

İçişleri Bakanlığı'nı hem kendisinin hem de partisinin isteyeceğinin altını çizen Özdağ, "Ama bu, cumhurbaşkanı olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yetkisi dahilinde diğer paydaşlarıyla konuşacağı bir konudur. O süreçte bizim herhangi bir dahlimiz olmaz. Bunu sadece Kemal bey ile konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü TV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...