Tgrt Haber

Selahattin Demirtaş’tan TİP’e 'ayrı liste' tepkisi: Umarım seçim gecesi pişman olmazlar

17 Nisan 2023 11:11 - Güncelleme : 17 Nisan 2023 11:17
Selahattin Demirtaş’tan TİP’e 'ayrı liste' tepkisi: Umarım seçim gecesi pişman olmazlar
Selahattin Demirtaş,tip,hdp,yeşil sol parti

Son dakika haberi: HDP eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye İşçi Partisi’nin ayrı liste kararına ilişkin tepki gösterdi. “Umarım seçim gecesi pişmanlık olmaz” diyen Demirtaş, TİP’in kararının yanlış olduğunu düşündüğünü söyledi.

Türkiye 14 Mayıs’ta seçime gidiyor. 27 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile milyonlarca seçmen sandık başına giderek Cumhurbaşkanı ve 28.Dönem Milletvekili tercihini gerçekleştirecek. Seçimlere kapatılma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti listelerinde girecek olan HDP’de Emek ve Özgürlük İttifakı’nda çatlak sesler yükseliyor.

DEMİRTAŞ’TAN TİP’E AYRI LİSTE TEPKİSİ

Türkiye İşçi Partisi’nin birçok ilde ayrı liste ile seçime gidecek olması HDP’nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş tarafından tepki ile karşılandı. BBC Türkçe’de değerlendirmelerde bulunan Demirtaş TİP’in kararının kendi düşüncesi gereği yanlış olduğunu ifade ederken “Umarım seçim gecesi büyük bir pişmanlık oluşmaz. TİP’in kendi kararıdır, biz ancak saygı duyup başarılar dileyebiliriz. Ama halen, yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi.

İNCE’NİN ADAYLIĞI…

Cumhurbaşkanı adaylarından olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye de değinen Demirtaş, “Seçmenlerin, sandık başına gittiklerinde akılcı bir tercihle seçimi ilk turda bitireceğini düşünüyorum. Ama bu şekilde ince hesaplar yaparak seçimi ikinci tura bırakmayı düşünen seçmenler varsa onlara naçizane tavsiyem, doğrudan Erdoğan’a oy vermeleri. Çünkü bugünkü seçim matematiğinde İnce’ye oy vermekle Erdoğan’a oy vermek arasında fark yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...