Tgrt Haber

Türkiye'ye olimpiyat müjdesi! Avrupa Oyunları İstanbul’a geliyor

Editör: Enes Köseoğlu / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 18:59 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 19:07
Türkiye'ye olimpiyat müjdesi! Avrupa Oyunları İstanbul’a geliyor
İstanbul,Olimpiyat

2036 Yaz Olimpiyat Oyunları’na talip olan İstanbul’a öncesinde büyük bir organizasyonun gelmesi an meselesi.

Bir yandan İstanbul’un olimpiyat hayalini gerçekleştirmek için çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi diğer yandan da bir nevi olimpiyat provası sayılan 2027 Avrupa Oyunları için yoğun bir çaba sarf ediyor.

AVRUPA MEDYASI OLİMPİYATLARI İSTANBUL KAZANDI DİYE YAZDI

6 Şubat’ta İBB Başkanı Dış İlişkiler Danışmanı Mustafa Osman Turan, İBB Spor Kulübü (İBBSK) Başkanı Fatih Keleş, İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ.Renay Onur, İBB Olimpiyat Çalışma Grubu’nun Direktörü Oya Ünlü Kızıl ve Genel Sekreteri Alper Kasapoğlu’ndan oluşan heyet, İspanya’nın başkenti Madrid’te EOC’nin -Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği- toplantısına katıldı. Bu toplantıda oyunların İstanbul’a verilmesi konusunda önemli aşmalar kaydedildi. Avrupa medyasında çıkan haberlerde İstanbul’u ev sahipliğini büyük ölçüde kazandığı yazıldı. 

2036 Yaz Olimpiyatları İstanbul’a geliyor - 1. Resim

TOPLANTIYA SADECE İSTANBUL DAVET EDİLDİ

EOC’nin yaptığı yılın toplantısına sadece İstanbul davet edildi. İBB ekibi oyunların ev sahipliğine dair sunumlarını yaptı. Yakın zamanda EOC heyeti İstanbul’u ziyarete gelecek.

2036 Yaz Olimpiyatları İstanbul’a geliyor - 2. Resim

EKREM İMAMOĞLU'DA MÜJDEYİ VERDİ

İBB Spor İstanbul’un organize ettiği '100. Yılda Olimpiyat Hedefine Doğru' etkinliğinde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Avrupa Oyunları müjdesini verdi. İmamoğlu, ev sahipliği konusunda büyük mesafe kaydedildiğini ve artık final aşamasına gelindiğini söyledi.

YARI OLİMPİYAT OLARAK TANIMLANIYOR

Avrupa Oyunları, 5 bin sporcunun katıldığı büyük bir organizasyon ve 'yarı olimpiyat' olarak tanımlanıyor. Oyunların ilki 2015’te Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapıldı. 4 yılda bir düzenlenen oyunların sonuncusu 2023’te Polonya’nın Krakow kentinde yapıldı.

İstanbul, 2027 Avrupa Oyunları ile hem büyük bir organizasyona ev sahipliği, hem de aday olduğu 2036 Yaz Olimpiyat Oyunları için büyük bir prova yapmış olacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...