Tgrt Haber

Ali Koç'tan Galatasaray'a Wilfried Zaha suçlaması: Rakamlar yüzde yüz yanlış 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
26 Temmuz 2023 16:00 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 16:53
Ali Koç'tan Galatasaray'a Wilfried Zaha suçlaması: Rakamlar yüzde yüz yanlış 
Ali Koç,Galatasaray,Wilfried Zaha

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, yaklaşık 2 aydır transfer etmek için uğraştığı Wilfried Zaha'nın Galatasaray'a transferi sonrası ilk kez konuştu. Zaha için pazarlıkta yıllık 9 milyon euroya kadar çıktığını söyleyen Koç, Sarı-Kırmızılı kulübün açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Yeni transferler hakkında da konuşan Başkan Koç, "Temmuz ayında neredeyse tüm transferleri bitirmiş olacağız" dedi. 

Geçtiğimiz sezon bitmeden tecrübeli futbolcu Wilfried Zaha ile görüşmelere başlayan Fenerbahçe, oyuncuyu ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırdı. Tecrübeli futbolcuyu İstanbul'a getiren Sarı-Kırmızılı kulüp KAP'a yaptığı bildiride, 2.330.000 Euro imza ücreti verdiğini ve yıllık 4.350.000 Euro ödeyeceğini duyurdu.  

Taraftarların 'transfer çalımı' olarak yorumladığı olay sonrası konu hakkında ilk kez konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray'ın bildirdiği ücretin gerçeği yansıtmadığını söyledi. 

"RAKAMLARA YÜZDE 100 YANLIŞ"

Yıllık ücreti yüksek buldukları için masadan kalktıklarını söyleyen Koç, "Malum transferle ilgili biz görüştük, görüştük. Yıllık rakam 7,5, 8,5, 9’a kadar geldi. Sonra biz masadan kalktık. Rakip takım transfer yaptı. Açıkladıkları rakamlar %100 yanlış rakamlardır. Bunu size adım gibi söyleyebilirim. Çünkü bizde de evrak var. Bizim %50’mize alıyorsalar bir şey diyemem. Büyük başarı ama öyle bir şey olmadığını gayet iyi biliyorum. Başka transferlerde de bunu biliyorum. Dolayısıyla nereye sıkıştırıyorlar, nasıl formülize ediyorlar, onu bilmiyorum" dedi.  

"TEMMUZ AYINDA TRANSFERLER BİTMİŞ OLACAK"

Başkan Ali Koç, açıklamarının devamında transfer görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi;

İncelediğimiz görüşmelere devam ettiğimiz çok futbolcu var. Transfer konusunda iyi gidiyoruz. Temmuz ayında neredeyse tüm transferleri bitirmiş olacağız.

Ağustos ayı geldiğinde keşke yabancı kontenjanı olsaydı da ‘bu çıktı, bu çıktı’ gibi isimler olacak. Erken bitirmenin artısı da eksisi de var. Geçmiş yıllarda finansal fair play sıkıntısı, mali gücümüzdeki sıkıntılarda dolayı manevra alanımız dar olduğu için bizim gibi kulüpler, çoğu Türk kulüpleri son dakikaya, transferin sonuna, bir de kiralık almak durumunda olduğumuz dönemler en sonuna kalıyordu. Oyuncusunu satmak isteyen adam kiralık vermiyor. Sona bırakıyor.

Dolayısıyla geldiğimiz nokta itibariyle doğru yoldayız.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...