Tgrt Haber

Anadolu Efes- Fenerbahçe Beko maçının tartışılan hakemi emeklilik kararı aldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Haziran 2023 13:56 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 14:01
Anadolu Efes- Fenerbahçe Beko maçının tartışılan hakemi emeklilik kararı aldı
anadolu efes,fenerbahçe beko,aytuğ ekti

Son dakika haberi: Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında oynanan play-off maçından sonra TBF tarafından sezon sonuna kadar maç verilmeyeceği duyurulan hakem Aytuğ Ekti hakemliği bıraktığını açıkladı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes evinde Fenerbahçe Beko’yu 97-91 mağlup etti. Maç sonrasında sarı lacivertli ekip hakem Aytuğ Ekti’ye çok sert ifadelerle tepki gösterdi. Yaşanan olayların ardından Türkiye Basketbol Federasyonu maçın üçüncü hakemi olan Aytuğ Ekti’nin sezon sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.

TBF’YE TEPKİ GÖSTERDİ!

Alınan kararın ardından Aytuğ Ekti kariyerine nokta koyduğunu duyurdu. Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre TBF tarafından verilen cezanın ardından artık hakemlik yapmayacağını açıkladı. TBF’nin aldığı kararı kınadığını ve reddettiğini söyleyen Ekti, “Maçın sonucunda tesir eden hakem kararı ifadesi, karşılaşmalarda adil rekabet şartlarını sağlamakla görevli bizler için kabul edilemez olmakla birlikte, Fenerbahçe Yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes- Fenerbahçe Beko maçının tartışılan hakemi emeklilik kararı aldı

“BİZLER İÇİN KABUL EDİLEMEZ”

İşte Aytuğ Ekti’nin hakemliğe veda duyurusu:

Karşılaşmanın bahsi geçen teknik hatalar sonucu bir tarafa hediye edilmesi yargısının Türkiye Basketbol Federasyonuna aldırttığı 'hakemlerin sezon sonuna kadar dinlendirilmesi' kararını kınayarak, reddettiğim için hakemlik mesleğine duyduğum saygı sebebiyle kariyerimi sonlandırdığımı kamuoyu bilgisine arz ederim. 'Maçın sonucuna tesir eden hakem kararı' ifadesi, karşılaşmalarda adil rekabet şartlarını sağlamakla görevli bizler için kabul edilemez olmakla birlikte Fenerbahçe Beko'nun yönetimi tarafından ısrarla daha büyük ve caydırıcı yaptırımlar uygulanması talep edilmektedir. İşte tam bu noktada bu kararı verme önceliğim, bahsi geçen karşılaşmanın sonuçlarının teknik olarak belirlenmediği yargısına varılarak töhmet altında bırakılan hakemlik mesleğine olan saygımdır. Aynı zamanda gösterdiğim özveriye yakışır şekilde bir meslek grubunu bu töhmetten arındırma sorumluluğu hissindeyim. İnsanı etik değerler ve sportif ahlaki değerler ışığında, hakem arkadaşlarıma bundan sonra sorumlu oldukları federasyonlarına ve maçlarını yönetmekle mükellef oldukları takımlara kendilerini ve teknik kararlarını açıklamak zorunda olmadıkları, sadece uluslararası basketbol kurallarına tabi kalınan başarılı nice sezonlar diliyorum.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...