Tgrt Haber

Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun da yer aldığı EuroLeague fikstürü belli oldu

18 Temmuz 2023 13:47 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 13:47
Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko'nun da yer aldığı EuroLeague fikstürü belli oldu
EuroLeague,Fenerbahçe Beko,Anadolu Efes

Temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun da yer alacağı, Avrupa basketbolunun önde gelen organizasyonu EuroLeague’de fikstür çekilişi gerçekleştirildi.

EuroLeague Yönetimi, yeni sezonun 5 Ekim’de başlayacağını duyurdu. EuroLeague’de yeni sezon, ekim ayının ilk haftasında oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.

İki devre usulüne göre oynanacak sezonda 34 haftalık normal lig süresinin sonunda ilk 8 sıradaki takım play-off’ta mücadele etmeye hak kazanacak.

Play-off’ları geçerek Final Four’a (Dörtlü Final) kalan takımlar, karşılaşmalarını Almanya’nın başkenti Berlin’de oynayacak.

EuroLeague’den yapılan açıklamaya göre ilk hafta takvimi şu şekilde:

5 EKİM PERŞEMBE

Kızılyıldız-LDLC Asvel
Maccabi Playtika-Partizan
Virtus Segafredo-Zalgiris
Barcelona-Anadolu Efes
Bayern Münih-ALBA Berlin

6 EKİM CUMA

Fenerbahçe Beko-EA7 Emporio Armani Milan
Panathinaikos-Olympiacos
Valencia-AS Monaco
Baskonia-Real Madrid

PLAY-IN UYGULAMASINA GEÇİLECEK

Toplam 18 takımlı ligde bu sezon ilk kez play-in uygulamasına geçilecek. 34 hafta sürecek normal sezonu ilk 6’da tamamlayan kulüplerin doğrudan katılacağı play-off’larda mücadele edecek son iki takım ise 7, 8, 9 ve 10’uncu sıradaki ekipler arasındaki play-in turnuvasıyla belirlenecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...