Tgrt Haber

Arda Güler kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe’ni geleceği Arda Güler hangi mevkide oynuyor?

10 Nisan 2022 16:40 - Güncelleme : 10 Nisan 2022 16:52
Fenerbahçe'nin 16 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler performansıyla alkış topladı.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler son zamanlarda ortaya koyduğu performası ile alkış topladı. Kanarya'nın kadrosuna kattığı genç yıldızı dünyanın önde gelen takımları merceğine alırken bu akşam yapılacak Fenerbahçe Galatasaray maçı öncesi ''Arda Güler kimdir, kaç yaşında? Arda Güler hangi mevkide oynuyor?'' soruları gündeme geldi.

Fenerbahçe'nin 16 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler performansıyla alkış topladı.

Süper Lig 32.haftasında gerçekleşen Fenerbahçe Galatasaray maçı öncesi sarı lacivertli takımın taraftarları son zamanlarda performansıyla umut veren Arda Güler hakkında araştırma yapmaya başladı. Kanarya son haftalarda kötü gidişatını düzeltirken evinde Cimbom'u yenerek moral kazanmak istiyor. Teknik direktör İsmaşl kartal genç oyuncusunu yedek kulübesine alırken ikinci yarıda lans vermesi bekleniyor. İşte Fenerbahçe yıldızı Arda Güler hakkında bilmeniz gerekenler…

ARDA GÜLER KİMDİR?

Arda Güler 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Futbol kariyerine 2014-2019 yılları arasında Gençlerbirliği'nin altyapı takımında başlayan genç futbolcu 2019 yılında Fenerbahçe altyapı takımına transfer oldu. Genç yıldız profesyonel futbol kariyerine 13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2.5 yıllık sözleşme imzalayarak başladı. Arda Güler Fenerbahçe formasıyla, U19 Süper Ligi'nde 19 maça çıkarken 7 kez fileleri havalandı, 4 asist ile takımına katkı sağladı. Fenerbahçe, U19 Süper Ligi'ni 6. sırada tamamlayarak Play-off oynama şansı yakaladı.

Arda Güler kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe’ni geleceği Arda Güler hangi mevkide oynuyor?

Arda Güler, İstanbul Başakşehir U19 takımıyla oynanan maçta 3 gol, 1 asist yaptı. Maç 6-0'lık Fenerbahçe galibiyeti ile sonuçlandı. Kasımpaşa U19 takımıyla oynanan üçüncülük maçında ise Arda Güler 1 gol, 2 asist ile takımına katkı sağlarken Fenerbahçe 5-1'lik skor ile ligi üçüncü olarak bitirdi. Fenerbahçe ile ilk maçına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda HJK Helsinki karşısında çıktı. Süper Lig’de ise ilk kez Antalyaspor maçının 87. dakikasında Kim Min-Jae'in yerine girerek forma giydi. Arda Güler, bu maçta Fenerbahçe formasıyla ilk asistini 89. dakikada Miha Zajc'a yaptı. Fenerbahçe maçı 2-0 kazandı. Süper Lig maçına ilk 11’de ilk defa 2021 2022 Süper Lig Fenerbahçe Hatayspor maçı ile çıktı.

ARDA GÜLER HANGİ MEVKİDE OYNUYOR?

Arda Güler Barcelona, Bayern Münih, Manchester City, Arsenal, Juventus, Ajax ve Atalanta gibi dev takımların izleme listesine girerken Fenerbahçe Galatasaray derbisi öncesi en çok merake edilen oyunculardan oldu. Peki Arda Güler hangi mevkide oynuyor?

16 yaşındaki genç yıldız Arda Güler orta saha mevkisinde yer alıyor.

ARDA GÜLER: İLK 11’DE OLDUĞUMU AİLEME SÖYLEMEDİM

Arda Güler Fenerbahçe Hatayspor maçı ardından yaptığı açıklamada ''Fenerbahçe’de ilk 11 oynamak inanılmaz hisler. Eskiye baktığımızda buradan nasıl oyuncular oynadığını biliyoruz. Alex, Mesut Özil, Carlos.. Ben de ilk 11’de oynadığım için çok mutluyum. İlk 11 oynayacağımı sabah öğrendim ama aileme söylemedim sürpriz olsun diye. Onlar da heyecanlandı'' ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ FENERBAHÇELİYİM

Arda Güler verdiği bir röportajda ''Çok mutluyum. Taraftarımız da 'Arda, Arda!' dediler. Bunlar benim öz güvenimi artırıyor. 3 sene önce bugün Fenerbahçe'ye gelmiştim, 3 sene sonra ilk defa ilk 11'de oynadım. Bu zor süreçte takım olarak galibiyet almak çok önemliydi. Bütün herkesi tebrik ediyorum'' sözlerine yer verdi. Çocukluğundan beri Fenerbahçeli olduğunu dile getiren Güler idol olarak kimi gördüğü sorulası üzerine ''Bruno Fernandes, De Bruyne, Mesut Özil... Hepsinden bir şeyler kapmaya çalışıyorum'' dedi.

FENERBAHÇE İLE 3 YILLIK SÖZLEŞME

Avrupa takımlarının merceğindeki genö yetenekle Fenerbahçe yönetimi 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Fenerbahçe genç yıldız adayı için 30 milyon euro serbest kalma bedeli belirlerken transferin bu rakam karşılığında gerçekleşmesi halinde Türkiye rekoru kırılacak. Arda Güler, bu sezon Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi elemeleri ve UEFA Konferans Ligi'nde toplam 12 maça çıkarken 2 gol, 4 asistlik performans ortaya koydu. Genç yıldızın piyasa değeri ise 2,2 milyon euro. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...