Tgrt Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan sordu Büyükekşi cevapladı: Neden Suudi Arabistan? 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Aralık 2023 09:04 - Güncelleme : 31 Aralık 2023 10:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan sordu Büyükekşi cevapladı: Neden Suudi Arabistan? 
Erdoğan,,Fenerbahçe,Galatasaray,

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ve daha sonra İstiklal Marşı'nın okunmayacağı, Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış" sözünün stadyumda açılamayacağı bildirildikten sonra oynanmaktan vaz geçilen Süper Kupa'nın yankıları sürüyor. Riyad'da patlak veren Süper Kupa krizi sonrası vatandaşlar 'Neden Suudi Arabistan?' diye sorarken Mehmet Büyükekşi'ye de bu soru Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yöneltildi. Büyükekşi ise durumun maddi tercihler olduğunu söylerken topu ise spor kulüplerine attı. 

Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanması planlanan fakat Atatürk tişörtleri ve pankartlarına izin verilmediği için Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tepki olarak maça çıkmadığı karşılaşma sonrası tartışmalar devam ediyor. 

Vatandaşlar kupa maçının neden yurt dışında oynandığının sorusuna cevap ararken aynı sorunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye sorulduğu öğrenildi. 

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyükekşi ile bir yemekte karşılaştığını ve Büyükekşi'ye "Türkiye varken neden Suudi Arabistan'da oynuyorsunuz?" diye sorduğunu belirtti. 

"BAŞKANLAR KABUL ETTİ"

Konuşmaya Büyükekşi'nin başladığını söyleyen Dilmen, Mehmet Büyükekşi'nin, "Ben kulüplere sordum. 4 milyon dolar para var, kazanan ve kaybeden şu kadar alacak dedim. Kulüp başkanları da kabul ettiler. İlk talep onlardan değil benden gitti." şeklinde cevap verdiğini iddia etti. 

"O ZAMAN TAMAM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sorusuna cevap veren Büyükekşi, "İki kulüp de para kazanacağı için böyle bir teklif sunduk ve onlar da kabul etti" demesi üzerine Erdoğan ise, "O zaman tamam" dediği öğrenildi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...