Tgrt Haber

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a Mourinho mesajı: Kaybedersem parasının yarısını vereceğim

Editör: Murat Makas / Kaynak: tgrthaber.com
15 May 2024 13:34 - Güncelleme : 15 May 2024 17:52

Son dakika haberi: Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım basın toplantısından Ali Koç'un ''ben başkan olursam bizi şampiyon yapmayacaklar'' sözüne sert tepki gösterdi. Ayrıca dünyaca ünlü teknik direktör Mourinho ile ilgili konuşan Aziz Yıldırım, ''seçimi kaybedersem transfer parasının yarısını ödeyeceğim.'' dedi.

Fenerbahçe başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, saat 13.30'da Wyndham Grand Kalamış Otel'de basın toplantısı düzenliyor. Aziz Yıldırım, ''borcu kapatmaya değil, şampiyon olmaya geliyorum. Benim dönemimde Galatasaray hikayeydi... Galatasaray maçlarıyla değil FETÖ ile mücadele ettik'' dedi.

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Bizim tek derdimiz Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Türkiye'nin Kuva-yi Milliyesi Fenerbahçe'dir. 15 Temmuz'a giderken FETÖ yara almıştır. Karşılarına sarı-lacivertli duvar çıkmıştı. Birlik olmalıyız.

"FENERBAHÇE'DE PARA SORUN OLMAZ!"

"Fenerbahçe kurumsal bir yapı, dışardan adam getirip kulübü incelettiler. Böyle bir şey olabilir mi? Dün Fenerbahçe'nin durumunu dağıttlar, belgeleri arkadaşlarımız inceliyor. Varsa düşüncemiz söylerim. Fenerbahçe'de para sorunu olmaz! Ben neden kulübü halka açtım? Ben istesem bunu yapmam, ölene kadar başkan olurdum. Hapisteyken kulübü halka açtım, 1 milyon üye olsun istedim. Anadolu'da Fenerbahçelileri bir araya getirecek binalar açılmasını istedim, birkaç yerde yaptık. Ancak kapattılar.

Fenerbahçe'de bazı şeyler yolunda gitmediği için aday oldum. Futbol takımını üzülerek takip ettim.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a sert tepki: Kim şampiyon yapmayacak, açıkla! - 1. Resim

"HER ŞEYİN ANLAŞMASI YAPILDI"

"1 Milyar 950 Bin TL borç bıraktım. Yarısı döviz karşılığıydı. O borç için bankalarla anlaştılar TL olarak 4 Milyar borç var. Diğer borçlarla 12 Milyar TL borç var! 630 Milyon € borç vardı, gösterdi. Ülker ile birlikte stadın yanına konutlar yapacaktık ve satacaktık. Her şeyin anlaşması yapıldı. Fenerbahçe 70 Milyon €, Ülker 70 Milyon €, Emlak Konut %20 pay alacaktı. Arsa gitti ama Murat Ülker kağıt üzerinde tutuyor. O borç yok şu an. 51 Milyon € borç yok ama 630 Milyon €'nun içinde gösterdik o zaman. Bizim bıraktığımız borç 400 Milyon €'ydu, bunu açıkladım. 50 Milyon €'ya oyuncu sattınız, devleet gittim ve kanun çıkarttım vergi iadesi aldık. Onu da çıkarınız 300 Milyon €! Bana da eski yönetimden kalan borç vardı, kaldı 200 Milyon €! Daha da konuşsa alacakları çıkacak diyorlar, evet öyle."

Ben Fenerbahçe’nin başında olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacaklar dedi. Bizi kim şampiyon yapmayacak? İktidar mı? Devlet mi? Ben Atatürkçüyüm, laikçiyim, cumhuriyetçiyim. Ben 3 sene için gelmek istiyorum. 72 yaşındayım artık.

MOURİNHO AÇIKLAMASI

Jose Mourinho ile yüz yüze konuştum fakat basın bir acayip. Biz daha para konuşmadık. Basın çok değişmiş. İkna oldu ama şartları konuşuyoruz. Adam Arabistan'a gitmiyor paraya ihtiyacı yok. İsterlerse şu an ki yönetime yardımcı oluruz. Gitsenler alsınlar.

Murat Ülker'e, Ferit Şahenk'e başkan olmalarını söyledim ama yoğunlar, işleri var.

Mevcut futbol iklimi hakkında Aziz Yıldırım, "Benden sonra çok değişti. Benim zamanımda konuşamıyorlardı." dedi.

"KALAMIŞ'TA GÜNEŞİN DOĞMADIĞINI, BATTIĞINI SÖYLEYECEĞİM"

Türk futbolu ve sarı-lacivertli kulübün içindeki tartışmalara dair sorulan bir soruya Aziz Yıldırım, Ali Koç'un sözünü hatırlatarak şöyle cevap verdi:

"Benim zamanımda konuşamıyorlardı. Ben hep doğruları söylüyordum. Hiçbir zaman kavga boyutlarına giden olmadı. Fenerbahçe için de çok önemli bir sürprizim var, Kalamış’ta güneşin doğmadığını, battığını söyleyeceğim. Kenan Evren Lisesi ile ilgili, bir proje hazırlamışlar, belediyeye vermişler. Altında otopark olan bir çalışma yapmışlar. Benim zamanımda rahmetli Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı ile bir çalışma yapmıştık. Stadın boyunu geçmeyecek şekilde."

Yıldırım, özeleştiri yapıp yapmadığıyla alakalı ise, "Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya geliyorum" dedi.

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a sert tepki: Kim şampiyon yapmayacak, açıkla! - 2. Resim

"KONGRELERE GELSEYDİM YARIDA KALIRDI"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, kongre ve divan toplantılarına neden katılmadığına da açıklık getirdi. Yıldırım, "Kongrelere gelseydim hiçbiri sonuna kadar bitmezdi, hepsi yarıda kalırdı. Yanlış olanları söyleyecektim. Oyuncu transferinde Ramos’u alın dedim. Fenerbahçe’ye bunlar yakışır. Gelseydim kongrelere bunları söylerdim. Önce Türkiye’de şampiyon olacağım. Ondan sonra Avrupa’ya bakarız" diye konuştu.

"SPORDA FETÖ OPERASYONU YAPILMADI"

'FETÖ’nün Türk futbolundan temizlendiğine inanıyor musunuz?' sorusunun ardından Aziz Yıldırım, şunları dile getirdi:
"Türkiye’de FETÖ yok olmadı. Her gün televizyonda, gazetede atılanları görüyor, okuyoruz. Türkiye’de sporda FETÖ operasyonu yapılmadı. Hakemlerde, yönetim kurullarında yapmadılar. Hiçbir kurulda yapmadılar, bunlar belli. Basında da yapılmalı, göreve geldiğimde hepsini afişe edeceğim. Her yere sızmışlar, hatta daha güçlüler."

"BENİM ZENGİN ADAMA İHTİYACIM YOK"

Yönetim kurulu listesini belirlemediğinin de altını çizen spor adamı, "Benim arkadaşlarım da dahil olmak üzere, hiç kimse ile konuşmadım. Cumartesi günü bir düğün var. Oraya gideceğim, pazar günü İstanbul’a geleceğim. Ondan sonra arkadaşlarımla toplantı yapacağım. Daha sonra Divan Kurulu’na sunacağım. Benim zengin adama ihtiyacım yok" değerlendirmesinde bulundu.

"BENİM HİÇBİR TARAFTARLA SORUNUM YOK"

Yıldırım, sarı-lacivertli taraftar gruplarıyla bir problemi olmadığını söyledi. Aziz Yıldırım, "GFB’yi ben kurdum. O zaman gençler geldiler. Dernek kurarak onları bir dernek çatısı altında topladık. Bunlar daha sonra sıkıldılar, kapattılar derneği, başka bir noktaya gittiler. Tribünlerde son 10 senede benimle ilgili tezahürat yoktu. Ben kaldırmıştım. Benim hiçbir taraftarla sorunum yok. Taraftarın da benimle ilgili yok. Kimseye bilet vermeyeceğim. Fenerbahçe’de değişim olacak. Seviyorsak fedakarlık yapacağım" ifadelerini kullandı.

"Ali Koç ile küs değilim"

Eski federasyon başkanı Nihat Özdemir ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la ilgili de konuşan Aziz Yıldırım, "Ben Ali Koç ile küs değilim. Divan’a geldiğimde gelip elimi sıktığında tepki mi verecektim? Fikir ayrılıklarımız var, küs değilim. Nihat Özdemir 12 sene benim yanımda benim yanımda ikinci başkanlık yaptı, hizmet etti. Aralarındaki husumet bugünün husumeti değil, 2011’in. Fenerbahçe’nin değeriydi. Ondan sonra federasyon başkanı oldu, saldırdılar" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...