Tgrt Haber

Ferrari pilotu Charles Leclerc'e büyük protesto! Meksikalı seyirciler ıslıkladı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
30 Ekim 2023 09:50 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 10:05
Formula 1,Max Verstappen,f1

Formula 1'de sezonun 20. yarışı olan Meksika Grand Prix'sinin start anında yaptığı müdahale nedeniyle Sergio Perez'in yarış dışı kalmasına neden olan Ferrari sürücüsü Charles Leclerc tepkilerin hedefi oldu. Meksikalı sürücünün taraftarları, üçüncü bitirdiği yarışın ardından röportaj veren Leclerc'i ıslıklayıp yuhaladı.

Formula 1'de bu sezon şampiyonluğunu erken ilan eden Max Verstappen hız kesmedi. Hollandalı sürücü, üçüncü sırada başladığı Meksika Grand Prix'sinden zaferle ayrıldı. Mercedes sürücüsü Hamilton ikinci, Ferrari pilotu Leclerc üçüncü olarak podyumda boy gösterdi. Kendi evinde yarışan Sergio Perez ise start anında meydana gelen kaza nedeniyle yarış dışı kalarak hem kendisi hem de seyircileri büyük hayal kırıklığı yaşadı.

REKORUNU TAZELEDİ

Başkent Meksiko'daki 4.304 kilometrelik Hermanos Rodriguez Pisti'nde 71 tur üzerinden yapılan yarışı ilk sırada tamamlayan Verstappen, bu sezon 16. kez podyumun zirvesine çıktı.

Hollandalı sporcu, geçen sezon kazandığı 15 yarışla kırdığı "bir sezonda en çok birincilik elde eden pilot" rekorunu Meksika'da geliştirdi. Mercedes'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton'ın ikinciliği elde ettiği Meksika'da, Ferrari pilotu Charles Leclerc üçüncü oldu.

SEYİRCİLERDEN LECLERC'E ISLIKLI PROTESTO

Yarışa beşinci sıradan başlayan Meksikalı sürücü Sergio Perez, start anında müthiş bir atak yaparak ön çizgiye dayandı. Perez, yarışa pole'den başlayan Lecler'i geçmek istedi ancak o sırada Charles Leclerc ile temas yaşadı. Kaza sonrası hemen pite alınan Meksikalı sürücü yarışa devam edemeyince büyük hayal kırıklığı yaşadı. Aynı duygu tribünleri dolduran binlerce seyircide de oluştu.

İlk üçte yer alan isimlerle yapılan röportajlarda ise büyük bir protesto yaşandı. Yarışı üçüncü bitiren Leclerc, Meksikalı seyirciler tarafından uzun süre yuhalandı. 

https://twitter.com/F1/status/1718759201344798761

LECLERC'DEN TEPKİLERE CEVAP

Taraftarların tepkisi nedeniyle üzüntü yaşayan Monacolu sürücü Leclerc şu ifadeleri kullandı:

"Bir sürü yuhalama... Arkadaşlar, açıkçası gidecek hiçbir yerim yoktu. İki Red Bull arasında kaldım ve ne yazık ki Checo'ya dokundum. Ama gidecek hiçbir yerim yoktu. Hayat bu. Arabam hasar gördü ve ne yazık ki Checo yarışını sona erdirdi. Tabii ki Checo yarışı bu şekilde bitirdiği için hayal kırıklığına uğradım. Ama aslında kasıtlı değildi ve yerim yoktu."

Öte yandan Ferrari'den Sainz dördüncü, McLaren'den Norris beşinci, Mercedes'ten Russell altıncı oldu. Yarışı yedinci bitiren McLaren sürücüsü Ricciardo ise bu sezon ilk kez puanla tanıştı.

Şampiyonanın 21. yarışı Brezilya Grand Prix'si, 5 Kasım Pazar günü düzenlenecek.

Meksika Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5'teki puan sıralaması şöyle oluştu:

PİLOTLAR SIRALAMASI

  1. Max Verstappen (Hollanda): 491
  2. Sergio Perez (Meksika): 240
  3. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 220
  4. Carlos Sainz (İspanya): 183
  5. Fernando Alonso (İspanya): 183

TAKIMLAR SIRALAMASI

  1. Red Bull: 731
  2. Mercedes: 371
  3. Ferrari: 349
  4. McLaren: 256
  5. Aston Martin: 236
Kaynak: TGRT Haber / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...