Tgrt Haber

FIFA'dan Rusya'ya tarihi yaptırımlar

27 Şubat 2022 22:16 - Güncelleme : 27 Şubat 2022 23:55
Karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşı kullanılmayacak.

FIFA'dan Rusya'ya dev yaptırımlar geldi. FIFA, Rusya'da maç oynanmayacağını, karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşının kullanılmayacağını açıkladı.

Karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşı kullanılmayacak.

FIFA, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatı sonrası yaptırımlarını duyurdu. FIFA, Ukrayna'ya askeri müdahalede bulunan Rusya'da uluslararası futbol maçlarının oynanmayacağını, karşılaşmalarda Rusya bayrağı ve marşının kullanılmayacağını ve Rusya topraklarında maç oynanmayacağını, tarafsız sahada oynanacak maçlarda ise taraftar olmayacağını açıkladı.

Toplanan FIFA Konseyi Bürosu, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) tavsiyeleri doğrultusunda Rusya Futbol Federasyonu hakkında acil önlemler almaya karar verdi.

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, şiddetin asla çözüm olmadığı belirtilerek, "Barışın acilen tesis edilmesi ve yapıcı diyaloğun başlaması için çağrıda bulunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Ayrıca yapılan açıklamada, "Rusya maçlara 'Rusya' adı altında değil 'Rusya Futbol Birliği' adı altında çıkacak. Rusya maçlarında Rusya bayrağı ve ulusal marşı çalınmayacak." ifadeleri kullanıldı.

MEN KARARI KAPIDA!

FIFA'nın açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:  "Ukrayna'daki durum hızla iyileşmezse yakın gelecekte Rusya'yı uluslararası müsabakalardan men dahil tüm yaptırımları hazırda tutmaktadır! Polonya, Çekya ve İsveç'in endişelerini not aldık. Onlarla diyalog halindeyiz. FIFA uygun ve kabul edilebilir bir çözüm için yakın temasta kalmaya devam edecektir."

İNGİLTERE'DEN RUSYA İLE MAÇLARA ÇIKMAMA KARARI

İngiltere Futbol Federasyonu, milli takım düzeyinde Rusya'ya karşı oynamayacaklarını açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, Rusya'nın askeri müdahalede bulunduğu Ukrayna'nın yanında oldukları belirtilerek, "Yakın gelecekte Rusya'ya karşı oynamayacağız. Karar, ampute futbol da dahil her yaş grubundaki milli maçı kapsamaktadır." denildi.

Polonya, Çekya ve İsveç'in futbol federasyonları da 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turnuvasında eşleştikleri Rusya Milli Takımı ile sahaya çıkmak istemediklerini duyurmuştu.

Ayrıca Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Cezary Kulesza, alınan kararlar ile ilgili, "FIFA'nın kararını kabul etmiyoruz. Rusya maçlarına çıkmıyoruz!" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...