Tgrt Haber

Premier Lig'de sezonun ödülleri Manchester City oyuncularına gitti

21 May 2022 21:01 - Güncelleme : 21 May 2022 22:50
Premier Lig'de sezonun ödülleri Manchester City oyuncularına gitti
kevin de bruyne,phil foden

Premier Lig'de "Yılın Futbolcusu" ödülü Kevin De Bruyne'ye giderken "Yılın Genç Futbolcusu" ise yine Manchester City'den Phil Foden oldu.

Belçikalı orta saha oyuncusu De Bruyne, Pazar günkü sezonun son maçından önce City ile 15 gol attı ve yedi asist kaydetti. Bu başarı ona Premier Lig'de sezonun oyuncusu ödülünü getirdi. 21 yaşındaki Foden, üst üste ikinci kez yılın genç oyuncusu ödülünü kazanan ilk oyuncu oldu.

Kevin De Bruyne, "Bu ödülü ikinci kez kazanmak gerçekten gurur duyduğum bir başarı" dedi.

30 yaşındaki De Bruyne; Premier Lig web sitesinde halktan gelen oylar, Premier Lig'deki 20 kulüp kaptanı ve bir futbol uzmanlarından oluşan bir panelin oylarıyla Yılın Futbolcusu seçildi.

Premier Lig'de sezonun ödülleri Manchester City oyuncularına gitti

YILIN GENÇ OYUNCUSU FODEN

City'den takım arkadaşı Joao Cancelo, Liverpool ikilisi Mohamed Salah ve Trent Alexander-Arnold, West Ham'dan Jarrod Bowen, Arsenal'den Bukayo Saka, Tottenham forveti Son Heung-min ve Southampton orta saha oyuncusu James Ward-Prowse da aday gösterildi.

Foden, genç oyuncu ödülünü alırken hem halk tarafından hem de Premier Lig uzmanlarından en fazla oyu topladı.

İngiliz milli oyuncubu sezondokuz gol attı ve beş asist yaptı.

Foden; Alexander-Arnold, Crystal Palace'ın kiralık Chelsea orta saha oyuncusu Conor Gallagher, Palace beki Tyrick Mitchell, Chelsea orta saha oyuncusu Mason Mount, Arsenal ikilisi Aaron Ramsdale ve Saka ve West Ham orta saha oyuncusu Declan Rice'ı yenerek 23 yaş ve altı en iyi oyuncu ödülünü aldı.

Phil Foden, "Üst üste ikinci sezon kazandığım için çok gururluyum. Bu sezonki performansımdan gerçekten çok mutluyum ve umarım hepimiz için başarılı bir yıl daha olacak. Bu .takıma katkıda bulunmak harika. Bu kadar çok büyük oyuncunun yanında aday gösterilmek bir onur çünkü hepsi kulüpleri için harika sezonlar geçirdi." şeklinde konuştu.

Kaynak: GOAL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...