Tgrt Haber

Jose Mourinho'nun da favorisi... Portekiz, Çekya'ya karşı 28 yıldır kaybetmiyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Haziran 2024 09:26 - Güncelleme : 17 Haziran 2024 09:28
Jose Mourinho'nun da favorisi... Portekiz, Çekya'ya karşı 28 yıldır kaybetmiyor

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) favori takımı olan Portekiz, Çekya ile karşı karşıya gelecek. Portekiz, 28 yıldır rakibine kaybetmiyor.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) Türkiye'nin de bulunduğu F Grubu'nda yer alan Portekiz​, yarın Çekya​ ile karşılaşacak ve 28 yıldır rakibine yenilmiyor. Almanya​'nın Leipzig​ kentinde, kentle aynı adı taşıyan stadyumda oynanacak maç TSİ 22.00'de başlayacak.

Maçı İtalyan hakem Marco Guida yönetecek, ona yardımcı olarak aynı ülkeden Filippo Meli ve Giorgio Peretti görev alacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sloven Rade Obrenovic olacak.

PORTEKİZ, ÇEKYA KARŞISINA MUTLAK GALİBİYET HEDEFİYLE ÇIKACAK

Turnuvanın favorileri arasında yer alan Portekiz, Çekya karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak. Rakibini uzun süredir yenemeyen Çekya ise galip gelerek futbol otoritelerini şaşırtmayı hedefliyor.

Jose Mourinho'nun da favorisi... Portekiz, Çekya'ya karşı 28 yıldır kaybetmiyor - 1. Resim

İKİ TAKIM 6. KEZ KARŞILAŞACAK

Portekiz ile Çekya tarihlerinde 6. kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 5 maçta Portekiz 4, Çekya bir defa kazandı. Bu karşılaşmalarda Portekiz 10, Çekya 2 gol kaydetti.

Jose Mourinho'nun da favorisi... Portekiz, Çekya'ya karşı 28 yıldır kaybetmiyor - 2. Resim

PORTEKİZ SON MAÇI FARKLI KAZANDI

Portekiz, rakibiyle oynadığı son maçtan farklı skorla galip ayrıldı. İki takım, 2022-2023 UEFA Uluslar Ligi'nde 24 Eylül 2022'de Çekya'da karşılaştı. Diogo Dalot (2), Bruno Fernandes ve Diogo Jota'nın golleriyle sonuca giden Portekiz, maçı 4-0 kazandı.

JOSE MOURİNHO'NUN DA FAVORİSİ

Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk favorisinin Portekiz olduğunu söylemişti.

Jose Mourinho'nun da favorisi... Portekiz, Çekya'ya karşı 28 yıldır kaybetmiyor - 3. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...