Tgrt Haber

Malatya'da Melissa Vargas kararı: 'Hemşehrilik beratı' verilecek 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
14 Eylül 2023 09:30 - Güncelleme : 14 Eylül 2023 09:41
Malatya'da Melissa Vargas kararı: 'Hemşehrilik beratı' verilecek 
,Malatya,belediye,kadın,milli takım,voleybol

Her konuşmasında 'Malatyalı' olduğunu vurgulayan, Küba asıllı, Kadın Milli Voleybol Takımı'nın Avrupa ve Milletler Ligi şampiyonluğunda başrol oynayan Melissa Vargas Malatayalı oluyor. Ay-yıldızlı ekibe hizmet veren Vargas'a Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 'hemşehrilik beratı' verilmesini kararlaştırdı. 

Sık sık 'Malatyalıyım' sözü ile gündem olan ve 44 numaralı forma giyen Avrupa Şampiyonu Kadın Milli Voleybol Takımı'nın yıldız oyuncusu Malissa Vargas, 'resmen' Malatyalı oldu. Malatya Büyükşehir Meclisi'nde alınan kararla Vargas, Malatyalı ilan edildi.  

Yeni Malatya'nın haberine göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın meclise sunduğu oy çokluğuyla kabul edildi. 

Fahri Hemşehrilik beratını, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Selahattin Gürkan'ın Vargas'ın Malataya'ya geldiği zaman takdim etmesi bekleniyor.  

'44'ÜN HİKAYESİ 

16 Ekim 1999'da Küba Cienfuegos'ta hayata gözlerini açan Melissa Vargas, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 'Nerelisin?' sorusuna 'Malatya' diyerek cevap veriyor. Bunun nedeni ise Türk vatandaşlığına geçişinde büyük rolü olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın Malatyalı olması.  

Malatya'da Melissa Vargas kararı: 'Hemşehrilik beratı' verilecek 

Konuya ilişkin daha önce açıklamalarda bulunan federesyon başkanı Üstündağ, "Melissa Vargas bizim evladımız oldu. Takımda 44 numarayı giyiyor ve ‘Ben de Malatyalıyım’ diyor. 44 onun uğurlu numarası oldu, aman değiştirmesin" demişti. 

HEMŞEHRİLİK BERATI NEDİR? 

Yani, belediye meclisi tarafından fahri hemşehriliğe seçilen kişilere artık sen bizim memleketlimizsin, senin ikinci memleketin burasıdır demenin resmiyete dökülmüş halidir. Fahri hemşehrilik beratı bir tür onurlandırma olan fahri hemşehriliği geçerli kılan ve fahri hemşehrilik verilen kişiye verilen belgedir.

Kadın voleybol milli takımı

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...