Tgrt Haber

Milan efsanesi Kenan Yıldız'ı yere göğe sığdıramadı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Haber Global
22 Şubat 2024 00:25 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 00:39
Milan efsanesi Kenan Yıldız'ı yere göğe sığdıramadı
,Ariedo Braida,Milan,Juventus

Milan'da görev yaptığı döneme damga vuran Ariedo Braida, Juventus'ta forma giyen milli futbolcu Kenan Yıldız için övgü dolu sözler sarf etti. Braida, Yıldız'ı Golden Boy ödülüne aday gösterdi.

Milan'ın efsaneleştiği dönemde takımın CEO'luğunu yapan Ariedo Braida, Kenan Yıldız için dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sportif direktör olarak Monza'dan yola çıkıp Berlusconi'nin Milan'ında zirveye ulaşan Ariedo Braida, kariyeri boyunca 7 lig şampiyonluğu, 5 şampiyonlar ligi kazandı. 16 yıl boyunca CEO olarak görev yaptığı Milan'daki üstün başarılarının ardından Sampdoria ve Barcelona'da da görev yaptı. Son olarak Cremonose'nin CEO'suydu.

TuttoSport'un sorularını cevaplayan Braida, son olarak Jude Bellingham'ın kazandığı Golden Boy'u kazanmaya aday olabilecek bir isim söylenmesi istendiğinde Juventus forması giyen milli futbolcu Kenan Yıldız'ın adını söyledi.

Milan efsanesi Kenan Yıldız'ı yere göğe sığdıramadı - 1. Resim

"ONDA ÖZEL BİR ŞEY GÖRÜYORUM"

Braida, "Kenan Yıldız'ı çok seviyorum. Ligin en iyi oyuncusu olacak her şeye sahip. En üst seviyede. Onda özel bir şey görüyorum" diyerek övdü.

Son dönemde bazı kulüplerin transferde yapay zeka ve algoritma kullanmasına da değinen Braida, "Algoritmalar komik. Transfere destek olabilirler ama oyuncu seçmek için insan gözüne ihtiyacınız var, o da sayıların ötesini gördüğü için taklit edilemez. Üstelik son yıllarda kendilerini yalnızca algoritmalara dayandıran birçok ekip, küme düştüler" açıklamasında bulundu. 

Milan efsanesi Kenan Yıldız'ı yere göğe sığdıramadı - 2. Resim

Ariedo Braida kendisinin nasıl futbolcu seçtiğini ise şöyle anlattı:

"Şahsen seçerim. Onları canlı görmezsem, iyi seçimler yapamam, kendimi de ikna edemem. Alacağım oyuncunun güçlü olabileceği hissine sahip olmam gerekiyor. Bunlar, algoritmaların ortaya çıkaracağı şeyler değil, algoritmalar asla insanın yerini tutamaz."

Kaynak: Haber Global
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...