Tgrt Haber

Rıza Kayaalp'den güzel hareket: Rakibinin bayrağını öpüp başına koydu

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 15:39 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 15:46
Rıza Kayaalp,Avrupa Güreş Şampiyonası,bayrak,Azerbaycan

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Azerbaycanlı rakibini tuş ederek finale yükselen milli güreşçimiz Rıza Kayaalp çok güzel bir harekete imza attı. Rakibinin formasındaki Azerbaycan bayrağını öpen Kayaalp'in o hareketi gündem olurken büyük beğeni de topladı. İşte detaylar...

Romanya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası erkekler 130 kiloda milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, Azerbaycanlı rakibi Beka Kandelaki'yi mağlup ederek adını finale yazdırdı.

AZERBAYCAN FORMASINDAKİ BAYRAĞI ÖPTÜ

34 yaşındaki güreşçimizin maçın hemen ardından rakibinin formasının üzerindeki Azerbaycan bayrağını öpüp başına koyduğu anlar gündem oldu.

Sosyal medyada hem Türk hem de Azeri sporseverler Kayaalp'e övgüler yağdırdı.

RIZA KAYAALP REKOR İÇİN MİNDERE ÇIKACAK

Avrupa Şampiyonası'nda 12 kez altın madalya alan Rıza Kayaalp, bugün finalde Sergei Semenov ile tarihe geçmek için mücadele verecek.

Milli güreşçimiz Semenov'u da mağlup edip altın madalyayı kazanması halinde Rus Aleksandr Karelin'i geçerek 13 şampiyonlukla tek başına rekorun sahibi olacak. Mücadele 20.10'da başlayacak.

RIZA KAYAALP KİMDİR?

Rıza Kayaalp, 10 Ekim 1989 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi.

Grekoromen stil 130 kiloda yarışan Rıza Kayaalp, Ankara ASKİ Spor kulübü bünyesinde kariyerini sürdürüyor.

2006'da Yozgat Lisesi'nden mezun oldu ve ardından Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandı. Bozok Üniversitesi'nde yüksek lisans çalışmalarına devam eden Kayaalp, 2016 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş ve 2012 ve 2020 Yaz Olimpiyatları'nda bronz madalya kazandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...