Tgrt Haber

Rus ve Belaruslu tenisçiler Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edildi

20 Nisan 2022 18:56 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 19:11
Rus ve Belaruslu tenisçiler Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edildi

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaş nedeniyle sadece Moskova yönetimine değil aynı zamanda sporculara da yaptırım uygulanıyor. Rus ve Belaruslu tenisçiler dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon’dan men edildi. Alının karar ile birlikte dünyaca ünlü tenisçi Medvedev, Rublev ve Sabalenka gibi isimler şampiyonada yer almayacak.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle alınan yaptırım kararları spor dünyasına da sıçradı. Daha önce basketbol ve futbolda yaptırıma uğrayan Rus sporu dünyanın en prestijli tenis turnuvalarından biri olan Wimbledon’dan da men edildi. 

RUS VE BELARUSLU TENİSÇİLER MEN EDİLDİ

Rus ve Belaruslu oyuncular Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edildi. Wimbledon Tenis Turnuvası'nın resmi haklarının sahibi olan All England Lawn Tennis Club (AELTC) tarafından Rus ve Belaruslu oyuncular hakkında verilen men kararı doğrulanırken, AELTC Başkanı Ian Hewitt, "Bunun etkilenen bireyler için zor olduğunun farkındayız ve Rus rejiminin liderlerinin eylemleri için acı çekecekleri için üzgünüz" dedi. Birleşik Krallık Hükümeti rehberliğinde alınabilecek alternatif önlemleri çok dikkatli bir şekilde düşündüklerini aktaran Hewitt, “Şampiyonanın yüksek profilli ortamı, Rus rejimini desteklemek için sporun kullanılmasına izin vermemenin önemi ile halkın ve oyuncu (aileleri dahil) güvenliğine yönelik daha geniş endişelerimiz nedeniyle şampiyonanın başka herhangi bir temelde ilerlemesinin uygun olduğuna inanmıyoruz” şeklinde konuştu.

MEDVEDEV VE RUBLEV OLMAYACAK

Erkeklerde dünya 2 numarası Daniil Medvedev ve kadınlar klasmanının 4. basamağındaki Aryna Sabalenka başta olmak üzere birçok seribaşı tenisçi böylece turnuvada mücadele edemeyecek. Erkeklerde Andrey Rublev (dünya 8 numarası), Karen Khachanov (26), Aslan Karatsev (30), kadınlarda ise Anastasia Pavlyuchenkova (15), Victoria Azarenka (18), Daria Kasatkina (26) ve Veronika Kudermetova (29) da karardan etkilenecek.

Rus ve Belaruslu tenisçiler Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edildi

Andrey Rublev

Rus ve Belaruslu tenisçiler Wimbledon Tenis Turnuvası’ndan men edildi

Aryna Sabalenka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...