Tgrt Haber

Yüzyılın golü: Maradona'nın eliyle gol attığı maçın forması milyonlarca dolardan satıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: theguardian
05 May 2022 13:00 - Güncelleme : 05 May 2022 13:06
Yüzyılın golü: Maradona'nın eliyle gol attığı maçın forması milyonlarca dolardan satıldı

Arjantinli eski fubolcu Diego Maradona'nın, eliyle gol attığı maçın forması milyon dolarlık fiyatla satıldı.

Bir zamanlar dünyanın en iyi futbolcusu olan Diego Maradona, 1986'da oynanan Dünya Kupası'na damga vurmuştu.

Attığı gol ile tüm dünyanın gündemine gelen Maradona'nın, 1986'da oynanan maçtaki forması açık artırmadan satıldı. Forma, daha önce birkaç kez daha açık arttırmadan satışa çıkmıştı.

MARADONA'NIN FORMASINA MİLYONLAR ÖDENDİ

Merhum Arjantinli oyuncunun attığı gol, o dönemde 'Tanrı'nın eli' olarak nitelendirildi. Hakem pozisyona çok hakim olmadığı için topu Maradona'nın eliyle attığını göremedi ve pozisyonun devamında kol kararı verdi.

Yüzyılın golü: Maradona'nın eliyle gol attığı maçın forması milyonlarca dolardan satıldı

Aynı maçta Maradona hem eliyle hem de normal bir gol atarak Arjantin'in Dünya Kupası'nı kazanmaısnda önemli bir rol oynadı. 

FORMASI SATIŞA ÇIKTI

Son 35 yıldır Maradona'nın gündem olduğu maçta giydiği forma, rakip oyuncu Steve Hodge tarafından saklanıyordu. Maç sonu iki oyuncu formalarını değişirken, Maradona'nın forması İngiliz futbolcuda kalmıştı.

Son 20 yıldır Manchester'daki Ulusal Futbol Müzesi'nde tutulan forma, Çarşamba günü açık artırmadan 7.142.500 sterline satıldı. Bu, 8.972.372,79 milyon ABD dolarına da eş değer.

Formayı satışa çıkaran Sotheby's, mavi renkli 10 numaralı formayı genel olarak iyi durumda olduğunu belirttiği ilanla satışa koydu. Sadece ön tarafta ufak bir yırtık bulunan forma rekor fiyattan satıldı.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Sotheby'nin sokak giyimi ve modern koleksiyon ürünleri başkanı Brahm Wachter; "Bu tarihi forma, yalnızca spor tarihinde değil, 20. yüzyıl tarihinde de önemli bir anın somut bir hatırlatıcısıdır. dedi. Ayrıca açıklamalarını şu ifadelerle tamamladı:

"Müzayedeyi (açık artırmayı) duyurduğumuz haftalarda, hem sporseverler hem de koleksiyoncular tarafından, halka açık sergi süresince hissedilir bir heyecanla dolup taştık. Bu tartışmasız müzayedeye gelen en imrenilen futbol forması ve açık artırma rekorunu elinde tutması da son derece normal'' dedi.

Kaynak: theguardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...