Tgrt Haber

Suudi Arabistan'a transfer olan Ronaldo'dan 10 yıl sonra bir ilk

16 Ocak 2023 16:00 - Güncelleme : 16 Ocak 2023 16:11
Suudi Arabistan'a transfer olan Ronaldo'dan 10 yıl sonra bir ilk
,ronaldo,,teknoloji

Suudi Arabistan'a transferi gerçekleşen ve milyonlarca dolar para kazanacak Cristiano Ronaldo'nun, FIFA tarihinde ilk kez reytingi düştü.

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, tartışmalı transfer iddialarının ardından Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Nassr ile anlaşma imzaladı.

Ronaldo'nun Suudi Arabistan'a transfer olması dünyada yankı uyandırırken, yıldız futbolcuya bir darbede FIFA'dan geldi. Yaklaşık 10yıldır reytinglerinde değişiklik görülmeyen Cristiano Ronaldo'nun, Al-Nassr'a gelmesiyle FIFA reytingi düştü.

RONALDO'NUN REYTİNGİ 90'A DÜŞTÜ

Ronaldo'ya tabiri cazise bir kapı açılırken, başka bir kapı kapanmış oldu. Dünyaca ünlü oyuncunun FIFA23'te  reytingi yıllar sonra düşüş yaşarak 90 oldu.

Oyun verilerine göre Ronaldo'nun "FIFA23"teki başlama ve kariyer modundaki yetenk değeri, genel puan sıralamasında 90'dan 88'e düşürüldü.

Suudi Arabistan'a transfer olan Ronaldo'dan 10 yıl sonra bir ilk

Skorun zayıflamasıyla Ronaldo'nun driplingi 84'ten 81'e, dayanıklılığı 74'ten 70'e, şutları 92'den 91'e, ivmesi 78'den 76'ya ve tepkisi ise 93'ten 90'a düştü. Bu, oyun çapında Ronaldo'nun çok yönlü bir zayıflaması olarak tanımlandı.

Sadece bir oyun olmasına rağmen FIFA, oyuncuların oyundaki gücünü gerçek performanslarını referans alarak ayarlamakta. FIFA'da genel puanı 90 ve üzeri futbolcular her zaman yıldız olarak belirlenir. Ronaldo ve Messi de uzun yıllarca FIFA'da en üst sıralarda kalmayı başaran birkaç isimden biri.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...