Tgrt Haber

2 milyondan fazla Tesla otomobil geri çağrılıyor: Sevilen özellik araçların başına bela oldu

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 Aralık 2023 15:53 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 15:55
2 milyondan fazla Tesla otomobil geri çağrılıyor: Sevilen özellik araçların başına bela oldu
tesla otopilot,otomobil,

Elon Musk’ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, yaşanan bir sorun nedeniyle 2 milyondan fazla aracını geri çağrıyor.

Avrupa, hatta dünyanın dört bir yanında satışlarıyla dikkat çeken Tesla, elektrikli otomobil markaları arasında lider konumda.

Ancak her araçta olabileceği gibi Tesla’da da bazı sorunlar nedeniyle araçlar geri çağrılabiliyor. Musk’ın otomobil şirketi otopilot sistemiyle diğer rakiplerinin ötesine geçerken, yaşanan sorun da bu kez otopilottan kaynaklı.

TESLA’NIN OTOPİLOT SİSTEMİNDE YENİ SORUN

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresinden (NHTSA) yapılan açıklamada, Tesla otomobillerde otopilot devreye girdiğinde sürücünün aracın çalışmasıyla ilgili sorumluluğu sürdürmediği ve müdahale etmeye hazır olmadığı veya iptal edilip edilmediğini anlayamadığı durumlarda çarpışma riskinin artabileceği belirtildi.

Öte yandan sorunun giderilmesi için otopilot'ta yazılım güncellemesinin gerekli olduğu belirtilen açıklamada, Tesla’nın 2015'in sonlarında otopilot'u etkinleştirmesinden bu yana üretilen yaklaşık 2,03 milyon Model X, S, 3 ve Y araçlarına güncellemeyi yapacağı aktarıldı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...