Tgrt Haber

2022'nin en popüler iPhone modeli belli oldu: En çok o sattı

22 Nisan 2022 11:40 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 11:40
2022'nin en popüler iPhone modeli belli oldu: En çok o sattı

Apple'ın iPhone'ları satış rekorları kırmaya devam ediyor. Peki 2022 yılında en popüler iPhone hangisi oldu. İşte güncel verilere göre en popüler iPhone...

Apple'ın iPhone'ları rekor satışlara imza atmaya devam ediyor. Mobil pazarda milyonlarca sevkiyat gerçekleştiren Apple, özellikle son yıllarda piyasaya sürdüğü iPhone'larıyla kullanıcı kitlesini de artırdı. 

Teknoloji devlerinin ilk çeyrek mali raporlarının çıktığı bu dönemde, en çok hangi iPhone modelinin satıldığı da belli oldu. Bu bağlamda Tüketici Araştırmaları İstihbarat Ortakları (CIRP), son dönemde en çok satan iPhone modelini açıkladı.

EN ÇOK SATAN IPHONE BELLİ OLDU

2022'nin ilk çeyreğinde ABD'de tüm Apple satışlarının yüzde 71'i iPhone 13 serisi modellerden oluşuyor. iPhone 13'ün standart versiyonu, satın tüm cihazlar arasında yüzde 38'lik pay ile en popüler model oldu.

2022'nin en popüler iPhone modeli belli oldu: En çok o sattı

Diğer yandan serinin üst modellerinden iPhone 13 Pro ve Pro Max eşit bir satış performansı gösterdi. Ancak küçük ekranlı iPhone 13 mini satış açısından bekleneni veremedi.

Biraz daha geriye gidecek olursak iPhone 11 ve 12 serisine de talep hala yüksek. Tabloya göre Apple'ın önceki dönemlerde piyasaya sürdüğü modeller, günümüzde de büyük talep gördü. 

KULLANICILAR SIK SIK TELEFON DEĞİŞİYOR

Analistler, kullanıcıların akıllı telefonları daha sık değiştirmeye başladığını belirtti. Geçtiğimiz yıl tüketicilerin yaklaşık beşti biri üç yaşında ya da daha eski cihazlar kullanıyordu.

Günümüzde ise iPhone sahipleri, telefonlarını aktif olarak yeni çıkan bir modelle değiştirmeyi tercih ediyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...