Tgrt Haber

2025 model Hyundai IONIQ 5 tanıtıldı: Çok istenen özellik nihayet geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: insideevs.com
04 Mart 2024 13:14 - Güncelleme : 04 Mart 2024 13:21
2025 model Hyundai IONIQ 5 tanıtıldı: Çok istenen özellik nihayet geldi
hyundai,ioniq 5 2025,elektrikli otomobil

Hyundai, IONIQ 5 modelini 2025 için güncelledi! Yenilenmiş araç, daha büyük bir batarya seçeneği ve iç mekan güncellemeleri ile dikkat çekiyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, IONIQ 5 2025 modelini tanıttı ve hafif güncellemelerle birlikte bir dizi önemli iyileştirmeyi duyurdu. Yenilenmiş model, özellikle daha büyük bir batarya ve çeşitli iç mekan güncellemeleri ile dikkat çekiyor.

YENİ BATARYA KAPASİTESİ SEÇENEĞİ EKLENDİ

En dikkat çekici değişiklik, IONIQ 5'in daha büyük bir batarya seçeneği sunması oldu. Önceki modellerde mevcut olan 58.0 kWh ve 77.4 kWh batarya seçeneklerine ek olarak, Hyundai şimdi 84.0 kWh'lik bir batarya seçeneği sunuyor.

2025 model Hyundai IONIQ 5 tanıtıldı: Sürücülerin çok istediği özellik nihayet geldi - 1. Resim

Bu, aracın daha fazla menzile sahip olmasını sağlayacak ve kullanıcılara daha geniş bir seçenek yelpazesi sunacak. En yüksek batarya seçeneğini tercih eden kullanıcılar, 500 kilometreyi aşan menzil kapasitesine kavuşacaklar.

ARKA CAM SİLECEĞİ GELDİ

Dış tasarımda aracın güncellenmiş ızgara, ön ve arka tamponlarla birlikte daha uzun bir arka spoyler ve yeni tekerleklerle geldiği görülüyor. Ayrıca kullanıcıların çok istediği bir özellik olan arka cam sileceği artık mevcut, bu da sürücülere yağmur ve karlı hava koşullarında daha fazla görüş sağlayacak.

2025 model Hyundai IONIQ 5 tanıtıldı: Sürücülerin çok istediği özellik nihayet geldi - 2. Resim

İç mekanda da önemli değişiklikler mevcut. Yeni bir direksiyon simidi ve eklenen düğmeler, kullanıcıların araç içi deneyimini daha işlevsel hale getirecek. Harita ve Navigasyon düğmelerinin birleştirilmesi, kullanıcı arayüzünü daha kullanıcı dostu hale getirecek diğer bir gelişme olarak çıkıyor.

KABLOSUZ YAZILIM GÜNCELLEMESİ YAPILACAK

Yazılım tarafında yapılan iyileştirmeler arasında, IONIQ 5'in artık tüm önemli elektronik sistemler için over-the-air (OTA) yazılım güncellemelerini desteklemesi bulunuyor. Bu da, aracın kullanıcılarına hataları düzeltme, yeni özellikler ekleme ve daha fazlasını gerçekleştirme konusunda daha fazla esneklik sunacak.

2025 model Hyundai IONIQ 5 tanıtıldı: Sürücülerin çok istediği özellik nihayet geldi - 3. Resim

Hyundai ayrıca, IONIQ 5'in daha istikrarlı, çevik ve sessiz olması için süspansiyon üzerinde çeşitli iyileştirmeler yaptığını ve güvenlik açısından kapılar ve B sütunu parçalarını güçlendirdiğini duyurdu.

Son olarak, Hyundai'nin IONIQ 5 modeline yeni bir trim seviyesi eklediği belirtildi. IONIQ 5 N Line, iç ve dış tasarımda sportif dokunuşlar sunarak kullanıcılara farklı bir deneyim sunacak.

Kore'deki müşteriler, güncellenmiş Ioniq 5 ve Ioniq 5 N Line modellerini bu ay içinde sipariş edebilirken, diğer küresel pazarlara ise yıl boyunca aşamalı olarak sunulacak.

Kaynak: insideevs.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...