Tgrt Haber

3.500 dolarlık Apple Vision Pro'nun ön sipariş sayısı şaşırtı: Kapış kapış satıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
22 Ocak 2024 11:41 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 11:44
3.500 dolarlık Apple Vision Pro'nun ön sipariş sayısı şaşırtı: Kapış kapış satıyor
vision pro,apple,karma gerçeklik

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro'nun ön siparişleri başladı. 3.500 dolarlık fiyata sahip bu cihaz için beklentileri aşan bir talep var.

Apple'ın son teknoloji ürünlerinden Vision Pro, dikkat çeken özellikleriyle karma gerçekliğe yeni soluk aldırdı. Birçok uygulama tarafından desteklenecek uygulama, gerçek hayatla sanalı birbirine bağlayarak harika bir deneyim sunacak.

Geçtiğimiz günlerde ön siparişe açılan Apple Vision Pro için şaşırtan istatistikler geldi. Analistler, henüz ilk satış olmasına rağmen Vision Pro'nun 180.000'den fazla ön sipariş aldığını söylüyor.

VİSİON PRO İÇİN ÖNEMLİ BAŞLANGIÇ

Apple Vision Pro, aralarından seçim yapabileceğiniz üç depolama sürümüyle geliyor. 

Fiyatı, günümüz teknolojik ürünlerinden epey pahalı olan bu cihaz, ilk satışlarında analistlere göre 180.000'lik ön sipariş aldı. 

Analistler bu talebin giderek düşüeceğini belirtse de, 2024'te 500.000 hedefine ulaşmasının da imkansız olmadığını vurguluyor.

3.500 dolarlık Apple Vision Pro'nun ön sipariş sayısı şaşırtı: Kapış kapış satıyor

Tianfeng International Securities analisti Ming-Chi Kuo, Apple'ın Vision Pro ön siparişlerinin 160.000 ila 180.000 adede ulaşarak beklentilerin çok ötesine geçtiğini söylüyor.

Bu rakam çok şaşırtıcı, çünkü daha önce şirketin ilk ön sipariş beklentisi 60.000 ila 80.000 arasındaydı. Ancak Vision Pro'nun yeni başlayan ön sipariş sayısı, bu rakamları katlamayı başardı; Kuo'ya göre 180.000 civarında ön sipariş alındı. 

Vision Pro'nun, sipariş veren kullanıcılara ulaşması da biraz zaman alacak. Tüm karma gerçeklik modellerinin gönderim süresi 5 ila 7 hafta arası.

ÖN SİPARİŞİN HIZLI BAŞLAMASI, ÇOK SATACAĞI ANLAMINA GELMİYOR

Öte yandan Kuo, ön siparişlerin hızlı başlamasına ilişkin dezavantajdan da bahsediyor. Şu an için talep fazla olsa da Vision Pro için satışların önümüzdeki dönemlerde azalması da mümkün. Öyle ki yıl boyunca bu satışların aynı ivmede ilerlemesi beklenmiyor. Yine de Kuo, satışların 500.000 adedi geçeceğine kesin gözüyle bakıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...