Tgrt Haber

400 yıl içinde kaybolacak: Yeni keşfedilen yeşil kuyruklu yıldız Dünya’nın yanından geçecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Eylül 2023 15:34 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 15:36
400 yıl içinde kaybolacak: Yeni keşfedilen yeşil kuyruklu yıldız Dünya’nın yanından geçecek
yıldız,dünya

Dünya’nın ekseni etrafından yüzlerce çeşit yıldız geçiyor. Bunlara eklenen yeni bir yeşil kuyruklu yıldız olan Nishimura da, gezegenimizden geçecek.

Nishimura Kuyruklu Yıldızı daha yeni keşfedilmişti ama kendini gösterdikten sonra 400 yıl boyunca ortadan kaybolması bekleniyor.

12 Eylül’de Dünya’ya en yakın konumda olması beklenen Nishimura, Güneş’e doğru yolculuğu sırasında gezegenimizle arasındaki güvenli mesafeyi de koruyacak.

GÜNEŞ’E ÇARPMAZ İSE TEKRAR GÖRÜNECEK

yıldız, Japon astronom Nishimura tarafından 2021 yılında keşfedildi ve yeşil renkli kuyruğuyla dikkat çekti. Bu yıldız, Dünya’ya yaklaşık 10 milyon kilometre uzaklıkta olacak ve herhangi bir tehlike oluşturmayacak.

Ancak, bu mesafe astronomik ölçekte çok küçük sayılır ve bu yüzden bu geçiş çok önemli bir olaydır. Bu yıldızı görmek için, gökyüzünü güneybatı yönünde izlemek gerekiyor. Bulutlu hava durumu olmadığı sürece, bu yıldızı çıplak gözle veya dürbünle görebilirsiniz.

NASA’nın Dünya’ya Yakın Nesne Çalışmaları Merkezi Yöneticisi Paul Chodas, “Yani onu seçmek için gerçekten iyi bir dürbüne ihtiyacınız var ve aynı zamanda nereye bakacağınızı da bilmeniz gerekiyor” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...