Tgrt Haber

AB yasaları Apple'ı değişikliğe zorluyor: App Store şartı kalkıyor, tarih verildi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Bloomberg
14 Aralık 2022 11:00 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 11:01
AB yasaları Apple'ı değişikliğe zorluyor: App Store şartı kalkıyor, tarih verildi!
apple,teknoloji

AB yasaları kapsamında önümüzdeki yıllarda Type-C şarj girişine geçecek Apple, yine aynı yasa dahilinde App Store şartını da kaldırmaya hazırlanıyor.

Kullanıcıları akıllı telefon veya tabletlerine uygulama yükleme konusunda kısıtlıyan Apple, yeni AB yasasıyla bu zorunluluğundan vazgeçebilir.

Birkaç ay önce onaylanan AB yasasında tek tip şarj girişine geçme şartı getirilen Apple'a, bu kez de App Store şartını kaldırma kuralı geliyor. Peki bu tam olarak ne anlam ifade ediyor?

ALTERNATİF UYGULAMA MAĞAZALARI KULLANILABİLECEK

iPhone ve iPad kullanıcıları, herhangi bir uygulamayı indirmek için sadece App Store'dan faydalanabiliyor. Uygulamalar Apple'ın kendi mağazası üzerinden indirilirken, satın alma işlemlerinde de teknoloji devi yüzde 30komisyon ile gelirini artırıyor.

Ancak Bloomberg'den gelen son rapor, Apple'ın 2024'ten itibaren App Store şartını kaldıracağını ortaya koyuyor.

AB yasaları Apple'ı değişikliğe zorluyor: App Store şartı kalkıyor, tarih verildi!

Rapora göre Avrupa Birliği'ndeki iPhone ve iPad'ler için, artık üçüncü taraf mağazalardan uygulama yüklemeleri gerçekleştirilebilecek. Apple, AB yasasına uymakiçin üçüncü taraf mağazalara şimdiden destek hazırlamaya başladı.

YASAYA UYULMAZSA, BÜYÜK CEZALAR YOLDA

Apple, Avrupa Birliği'nin yeni rekabet yasasına uyum sağlamadığı durumda büyük cezalarla karş karşıya kalacak. Şirketler AB'nin adil kurallarına uymazsa, küresel gelirinin yüzde 10'una varan para cezasına çarptırılıyor. 

Apple'da bu cezalara karşı karşıya kalmamak için AB yasalarına uyum sağlıyor. iPhone 15'ten itibaren tek şarj standına geçmeye hazırlanan ABD'li teknoloji devi, uygulama yüklemelerinde de alternatif mağazaların önünü açacak. 

 

Kaynak: Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...