Tgrt Haber

ABD ordusu, robot köpeklerini sahaya indirdi

03 Şubat 2022 17:06 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 12:40
ABD ordusu, robot köpeklerini sahaya indirdi

Amerika Birleşik Devletleri sınır kuvvetlerine son olarak robot köpekleri de ekledi. İç Güvenlik Bakanlığı (DHS), bu hafta güney sınırında dört ayaklı robotların test edildiği anları paylaştı.

ABD ordusu artık dört ayaklı robot köpeklerini askerlerle birlikte sahaya indiriyor. Bununla birlikte, gözetleme odaklı görevlerde rol alan robotların ne zaman tam süreli çalışacağı belli değil. Bakanlık, şimdilik testlerin başarıyla devam ettiğini ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Bilim ve Teknoloji Müdürlüğü'nün program yöneticisi Brenda Long bir açıklama yaptı. Blog gönderisinde Long, "Güney sınırı insanlar ve hayvanlar için yaşanmaz bir yer olabilir ve tam da bu yüzden orada bir makine üstün olabilir." dedi. 

GÖZETLEME İŞİ ROBOT KÖPEKTE 

Otomatik Kara Gözetleme Araçlarına odaklanan bu köpek projesini Spot isimli robotuyla tanınan Boston Dynamics'in rakibi Ghost Robotics mühendisleri tasarladı. Ghost Robotics'in en popüler modeli Ghost Vision 60, 76 cm yüksekliğe, 32 kg ağırlığa sahip. Aynı zamanda robot, tek bir pil şarjı ile 3 saatte 7.5 mil yol kat edebiliyor.

ABD ordusu, robot köpeklerini sahaya indirdi

Makine otonom olarak gezinebiliyor veya manuel olarak kontrol edilebiliyor. Termal ve gece görüş kameraları dahil olmak üzere araç, çeşitli yüklerle donatıldı. Bununla birlikte, daha önce Ghost Robotics'in silahlarla donatılmış prototip modelleri de ortaya çıkmıştı. Ancak ilgili bakanlığın silahlı robotları test ettiğine dair bir açıklaması yok.

Ayrıntılı bir blog gönderisinde DHS, robot köpeklerin sınırda potansiyel çalışma için nasıl test edildiğini özetledi. Makineler, kameralar ve sensörler taşırken araç önceden ayarlanmış GPS noktalarında otonom olarak devriye gezdi. Araç, demiryollarında, vagonların etrafında dolaşarak senaryo gereği potansiyel düşmanları aradı. 

ABD ordusu, robot köpeklerini sahaya indirdi

Bu dört ayaklı makinelerin paletli veya tekerlekli makinelerden farkı, basamakları, merdivenleri, dik tepeleri ve kayalık arazileri gezebilmesi. Ancak robot köpeklerin de olumsuz yönleri var. Bunların başında, pil ömrü bulunuyor ve düzensiz hareket ettiği oluyor.

ABD'nin sınırlarına göçmen dalgasını durdurmak için duvar örmesi devam ederken, hükümet giderek teknolojik çözümlere yöneliyor. ABD'nin güney sınırında robot köpekleri test etmesi insan hakları grupları tarafından eleştirildi.  ABD'nin sınır kuvvetleri, göçmenlere yönelik insanlık dışı davranışlarla sık sık medyaya yansıyor. Ayrıca bu tür otonom robotların insanlara karşı ateş açması gibi tehlikler de öngörülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...