Tgrt Haber

Apple'ın AirPods'u kulak kanalından sahibini tanıyacak

01 Şubat 2022 14:53 - Güncelleme : 07 Mart 2022 13:25
Apple'ın AirPods'u kulak kanalından sahibini tanıyacak
teknoloji,airpods,apple,kulaklık

Apple, AirPods kulaklıkları için devrim niteliğinde bir yeniliğe imza atacak. Kulaklıklar, kullanıcının kimliğini kulağının iç kısmına dayanarak doğrulayabilecek. Bu da hırsızlar tarafından kullanılmasını engelleyebilir.

Teknoloji devi, kullanıcının kulak kanalının duvarlarına yansıyan ultrasonik sinyalleri kullanan bir kulak içi biyometrik cihaz için patent başvurusunda bulundu. Bu tür bir teknoloji, AirPods’un kaybolması veya çalınması durumunda sahibi dışında herhangi biri tarafından kullanılmasını önleyecektir. Şu anda AirPod'lar ve diğer kulaklıklar bir güvenlik riski oluşturuyor. Çünkü herkes Siri komutları vermek ve hatta özel bilgilere erişmek için takabiliyor.

Patently Apple, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin verdiği yeni patenti fark etti. Apple henüz piyasaya sürülmemiş birçok patent başvurusunda bulunsa da, bu patent genel olarak kullanıcı tanımlaması ve daha özel olarak da kulaklık kullanarak kullanıcı tanımlaması ile ilgili. 

Bununla birlikte, patentte özellikle AirPods’tan bahsedilmiyor ve bu da ürünün farklı bir isimle gelebileceğini gösteriyor. Tıpkı akıllı telefonların kilidini açmak için yüz tanıma ve parmak izi tanımanın halihazırda kullanılması gibi, yeni bir biyometri biçimi olarak işlev görecektir.

APPLE AIRPODS, YÜRÜME ŞEKLİNDEN TANIYACAK

Apple, bir kişinin akıllı telefonuna bağlanan geleneksel kablosuz kulaklıkların genellikle yetkisiz bir kişi tarafından kullanılmasına izin verdiğini kabul ediyor. Patentte, "Geleneksel sistemler, kulaklık takan kullanıcının cihazdan mesaj alma gibi cihazın kişisel özellikleriyle etkileşime girmeye yetkili olup olmadığını ele almıyor.” ifadesi yer aldı. 

Eğer bu kulaklık teknolojisi cihazlara gelirse, ultrasonik ses dalgaları yayacak. Kullanıcının kulak kanalının yüzeyindeki varyasyonlar, ultrasonik sinyalin cilt yüzeyinden yansımasına ve kullanıcıdan başka hiçkimseye ait olmayan benzersiz bir imzaya sahip bir eko oluşturmasına neden olabilir. Apple patentte, "Örneğin, daha büyük bir kulak kanalına sahip bir kullanıcı, daha küçük bir kulak kanalına sahip bir kullanıcıdan daha uzun süreli yankı alabilir." diyor.

Bunun yanı sıra patent ile şirket, ultrasonik dalgaları kullanmaya alternatif olarak, kullanıcının yürüme şeklini algılayan kulaklıklar oluşturabilir. Apple, bunu da patentte belirterek şaşkınlık uyandırdı. 

Apple’ın kısa süre önce ortaya çıkan bir patent başvurusuna göre, firma her tarafı cam ekrana sahip bir iPhone üzerinde çalışıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...