Tgrt Haber

Akıllı telefon kullanıcıları için 'uygulama sisi' tehlikesi

30 Ocak 2022 10:48
Akıllı telefon kullanıcıları için 'uygulama sisi' tehlikesi
teknoloji,,akıllı telefon,,uygulama,

Bir YouGov araştırması, dört kişiden birinin 'uygulama sisi'nden dolayı sorunlar yaşadığını ortaya çıktı. Uygulama sisi, mesajlaşmak için birden fazla uygulama kullanırken kafa karışıklığından kaynaklanıyor.

İster Instagram ister WhatsApp olsun, çoğu kişinin akıllı telefonlarında genellikle içinde kaybolduğu onlarca uygulama yüklü. Ancak bu durum insanların ilişkilerini zedeliyor. Bir anket çalışması, uygulama sisinin gençlerin ilişkilerini eski nesillere göre daha fazla etkilediğini gösteriyor.

Daha önce yapılan pek çok araştırma, birçok insanın uygulamalarına ne kadar takıntılı olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu tür çalışmalara bir yenisi daha eklendi. YouGov’un anket çalışması, her dört kişiden birinin çok fazla uygulama kullandığı için arkadaşlarına yetişmekte zorlandığını buldu. 

UYGULAMALAR HAYATI KISITLADI

'Uygulama sisi' olarak bilinen bu durum, arkadaşlara mesaj göndermek için birden fazla uygulama kullanıldığında oluşan kafa karışıklığından kaynaklanıyor. Anket, her üç kişiden birinin, bunun sonucunda bir geceyi veya arkadaşlarıyla önemli bir etkinliği kaçırdığını ortaya çıkardı. Her on kişiden biri, uygulama sisinin arkadaş kaybetmeye ya da ilişkilerin bozulmasına yol açtığını söyledi. Ankete katılanların neredeyse yarısı (yüzde 47’si) yapabilseler sadece mesajlaşma uygulamasını kullanmayı istediklerini belirtti. 

Akıllı telefon kullanıcıları için 'uygulama sisi' tehlikesi

Bin 966 akıllı telefon kullanıcısıyla yapılan anket, iki uygulama kullananların yüzde 23'ünün uygulama sisi yaşadığını buldu. Ancak bu oran, üç uygulama kullanıldığında yüzde 38'e ve beş veya daha fazla uygulama kullanıldığında yüzde 43'e yükseldi.

Araştırmayı yürüten güvenli mesajlaşma uygulaması Element'in kurucu ortağı Amandine Le Pape, “Beş veya altı farklı mesajlaşma uygulamasına sahip olmak yoğun yaşamlarımıza stres katıyor. Birden fazla uygulamayı kontrol etmek ve farklı arkadaşlara mesaj göndermek için aralarında geçiş yapmak sinir bozucu.” dedi. 

Araştırma, gençlerin ilişkilerinin eski nesillere göre uygulama sisinden daha fazla etkilendiğini ortaya koydu. 18-34 yaşındakilerin yaklaşık yüzde 57'si bir arkadaşına cevap vermeyi unutmuş, ancak bu durum 55 yaşın üzerindekilerde önemli ölçüde azalıyor. Daha büyük yaş grubundakilerin sadece yüzde 5'ine kıyasla, gençlerin yaklaşık beşte biri uygulama sisinden ötürü bir arkadaşıyla teması kaybetti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...