Tgrt Haber

Altay tankı, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'nun üzerinde!

07 Ekim 2022 13:11 - Güncelleme : 07 Ekim 2022 13:13
Altay tankı, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu'nun üzerinde!
altay tankı,tcg anadolu

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Altay tankının, TCG Anadolu gemisinin üzerine çıkarıldığı anı gösterdi.

Türkiye, 2023 yılında savunma sanayii alanında yepyeni projeleri sergileyecek. Halihazırda çalışmaları devam eden İHA'lardan, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu ve Altay tankı Cumhuriyetin 100. yılında karşımıza çıkacak.

Yeni gelişmeleri an be an aktaran Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter'dan yaptığı son paylaşımla Altaytankı ve TCG Anadolugemisini gösterdi. 

ALTAY, TCG ANADOLU'NUN ÜZERİNDE

Anadolu gemisinin tank operasyon testi kapsamında Altay tankın başarılı şekilde icra edildiğini duyuran Demir, şunları kaydetti:

"Anadolu gemimizin tank operasyonu testleri Altay prototipi ile başarılı şekilde icra edildi. Mekanize Çıkarma Aracı LCM ile askeri tersaneden alınan Altay tankı, önce Anadolu gemisine yüklendi, ardından yine LCM'ye alınarak sahile çıkarma operasyonu gerçekleştirildi. Bugün tamamlanan bu test ile projede önemli bir aşama daha geçildi. Her geçen gün bir adımı daha tamamlıyoruz ve Anadolu'yu envanterimize katmak için sabırsızlanıyoruz."

https://twitter.com/IsmailDemirSSB/status/1578308389393772544?cxt=HHwWgMCt_cXHo-crAAAA

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...