Tgrt Haber

Android 13 ile oyun deneyimi iyileşecek: CPU hızlandırma geliyor

31 Ocak 2022 16:08
Android 13 ile oyun deneyimi iyileşecek: CPU hızlandırma geliyor
Android 13,Google

Google'ın bir sonraki işletim sistemine dair yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Oyun deneyimini iyileştirmeye odaklanan şirket, Android 13 ile birlikte CPU hızını artıracak.

Google, geçtiğimiz aylarda Android 12 güncellemesini kararlı olarak kullanıma sundu. Şu anda desteklenen modellerin çoğu yeni işletim sistemine geçiş yaparken, Google ise bir sonraki Android sürümü için kolları sıvadı.

Android 12 ile temel sorunları gideren Google, özellikle oyunlarla ilgili önemli geliştirmelere de imza attı. Ancak şirketin bu konuyla ilgili daha derin düşünüyor ve yeni özellikleri Android 13 ile kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

ANDROID 13 İLE OYUNLAR DAHA HIZLI OYNANACAK

Sammobile ineternet sitesinde yer alan bir habere göre Mishaal Rahaman isimli bir geliştirici, Andrıoid işletim sistemi kodlarında CPU çalışma saatini artıracak yeni bir işlevi keşfetti. Oyunlar yükleme süresini kısaltacak bu özellik, CPU hızlandırma işlevi işe gerçekleşecek.

Android 13 ile oyun deneyimi iyileşecek: CPU hızlandırma geliyor

Söz konusu özelliğin yalnızca oyun yüklemeyi hızlandırmak için mi, yoksa oyun yürütme gereksinimleri için işlemcinin çalışma saatini artırıp, oyun yürütmeyi daha verimli hale getirebileceği henüz doğrulanmadı. Ancak Google’ın genel olarak bu yenilikle birlikte oyun deneyimini iyileştirmesi bekleniyor. 

Google, geliştiricilere Şubat ayı bitiminden önce Android işletim sisteminin yeni sürümünün önizlemesini sağlayabilir. Tanıtım tarihine gelirsek de Andrıid 13’ün resmi sürümü, I/O 2022 etkinliğinde, yani yılın ikinci yarısında duyurulabilir. 

Google’ın Android’de oyun deneyimi sürekli geliştirmesine ek olarak Qualcomm, MediaTek, Arm ve diğer şirketler de Android sisteminde oyun deneyimini iyileştirmeye odaklandı. Konuyla ilgili olarak Qualcomm, Adreno ile iş birliği yaptı ve diğer üreticiler de performans ile ilgili optimizasyonlar yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...