Tgrt Haber

Android telefonlara iMessage getiren uygulama geri döndü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Phone Arena
08 Nisan 2024 10:51 - Güncelleme : 08 Nisan 2024 10:51
Android telefonlara iMessage getiren uygulama geri döndü

Sunbird mesajlaşma platformu, güvenlik endişeleri nedeniyle kapatılmıştı ancak şimdi uygulama, güvenlik sorunlarını çözdüğünü iddia ederek iMessage entegrasyonuyla tekrar hizmete başladı.

Kasım ayında Nothing Chats uygulamasını destekleyen Sunbird mesajlaşma platformu güvenlik endişeleri nedeniyle kapatılmıştı. Sunbird, Android kullanıcılarının iMessage'ı mavi baloncuklar, yüksek kaliteli görüntüler, okundu bilgileri, yazma göstergeleri ve daha fazlasına kadar mesajlaşma için kullanmasına olanak tanıyordu.

Sunbird, kullanıcılara mesajları ve dosyaları için uçtan uca şifrelemeye sahip olacaklarını vaat ederken, kullanıcıların Apple giriş bilgilerinin şifrelenmemesi açıkça büyük bir güvenlik sorunu oluşturuyordu.

SUNBİRD GÜVENLİK SORUNLARINI ÇÖZDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

630 bin dosyanın potansiyel bir saldırıya açık olması nedeniyle Sunbird, Play Store uygulaması da dahil olmak üzere tüm hizmetlerini durdurmaya karar vermişti. Ancak yayınladığı bir basın bülteninde mesajlaşma uygulamasının yeniden başlatıldığını ve 165 bin Android kullanıcısının bekleme listesinde olduğunu duyurdu.

Android telefonlara iMessage getiren uygulama geri döndü - 1. Resim

Açıklamada "Şifrelenmemiş mesajlar hiçbir zaman diskte veya veritabanında hiçbir yerde saklanmaz. Mesajların şifresi çözülerek iMessage ve RCS/Google Mesajlar ağına aktarıldığında, yalnızca sınırlı bir süre boyunca hafızada bu durumda kalırlar." denildi:

"Kasım ayından beri Sunbird ekibi iMessage uygulamasını AV1'den AV2 mimarisine geçirmek için çalışıyor. AV2'nin benimsenmesiyle, yalnızca daha önce belirlenen güvenlik açıklarını çözmekle kalmayıp, aynı zamanda Sunbird'in iMessage entegrasyonunun ilerlemesi için güvenli ve gizlilik odaklı bir temel sağladığımıza inanıyoruz."

Android telefonunda iMessage kullanmak isteyenler, uygulamanın internet sitesi üzerinden bekleme listesine kaydolabilirler.

Kaynak: Phone Arena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...