Tgrt Haber

Apple, çalıntı ya da kayıp olarak tespit edilen iPhone'ları tamir etmeyecek

30 Mart 2022 09:26 - Güncelleme : 30 Mart 2022 10:50
Apple, çalıntı ya da kayıp olarak tespit edilen iPhone'ları tamir etmeyecek

Teknoloji devi Apple, garanti dahilinde onarım hizmeti verdiği cihazlar için yeni bir değişikliğe gidiyor. Son gelen bilgilere göre ABD'li şirket, çalıntı olarak tespit edilen iPhone'lara onarım hizmeti vermeyecek. Peki bunu nasıl tespit edecek?

Apple'ın son zamanlarda yeni stratejiler uygulamaya başladığına dair haberler ortaya çıkıyor. ABD merkezli şirket son olarak iPhone'ları kiralamaya olanak tanıyan yeni bir abonelik sistemini tespit ederken, diğer yandan da mevcut hizmetlerinde bazı değişiklikler yapıyor.

Yabancı basından MacRumors'un haberine göre Apple, kayıp olarak bildirilen iPhone'ların onarım hizmetinde önemli bir adım atacak. 

KAYIP OLARAK BİLDİRİLEN CİHAZLAR TAMİR EDİLMEYECEK

Apple, mevcut garanti sisteminde önemli bir değişikliğe gidiyor. Teknoloji devi, kayıp olarak bildirilen iPhone'lara onarım hizmeti vermeyecek. Peki bunu nasıl tespit edecek?

Apple, çalıntı ya da kayıp olarak tespit edilen iPhone'ları tamir etmeyecek

MacRumors'un elde ettiği bilgilere göre Apple yetkilileri, bir cihazın kayıp ya da çalıntı olduğunu GSMA sistemi üzerinden test edecek. Eğer bir kullanıcı iPhone'nunun kayıp olduğunu bildirirse bu, GSMA Cihaz Kayıt Defteri'ne işlenecek ve direkt olarak Apple Yetkili Servis Sağlayıcılarına uyarı olarak gidecek.

Apple teknik servisi, dahili olarak kullanılan MobileGenius ya da GSK sistemlerinde cihazın kayıp olarak bildirildiği durumlarda onarım işlemini reddedecek. Bu sayede Apple, iPhone'ların çalınmasının önüne geçmiş olacak. 

GSMA SİSTEMİ NEDİR

GSMA Cihaz Kaydı, iPhone'u çalınan müşterilerin; kayıp ya da hırsızlık durumunda bildirecek önemli bir veritabanıdır. 

Normal şartlarda Apple, iPhone'u Bul uygulaması kapatılmayan cihazları zaten onarıma almıyor. Ancak şirket, iPhone'u Bul özelliğinin hiç etkinleştirilmediği durumlarda, çalınan cihazın onarılmasını engelleyecek yeni bir politika uygulayacak. Tabii kötü niyetli kullanıcılar için bu duruma alternatif bir yöntem var. Bu da üçüncü taraf onarım. Yani bir kullanıcı, üçüncü taraf teknik servisten de cihazı tamir ettirebilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...