Tgrt Haber

Apple CEO’su Tim Cook kendi maaşını düşürdü: 35 milyon dolar daha az kazanacak!

13 Ocak 2023 14:58 - Güncelleme : 13 Ocak 2023 15:01
Apple CEO’su Tim Cook kendi maaşını düşürdü: 35 milyon dolar daha az kazanacak!
apple,,teknoloji

Apple’ın CEO’su Tim Cook’un verdiği son karar gündeme bomba gibi düştü. Teknoloji devinin önemli ismi, kendi maaşından kesinti yapacağını açıkladı.

Apple’ın bugünlere gelmesinde önemli rol oynayan, teknoloji dünyasına damga vurmuş isimlerden Tim Cook, verdiği kararıyla gündeme bomba gibi düştü.

Cook, kendi verdiği karar doğrultusunda yeni yıldaki maaşında yüzde 40’lık bir kesinti yaptırdı. Bu kesintiyle Cook'un maaşı, 2023'te 84 milyon dolardan 49milyon dolara düşecek.

35 MİLYON DAHA AZ KAZANACAK

Apple adına önemli başarılara imza atan Cook, şirketin mali belgelerinde maaşına ilişkin;"Cook'un toplam maaş hedefi, 2022 hedefinden yüzde 40'ın üzerinde bir düşüşle 49 milyon dolar" ifadeleri yer aldı.

Diğer yandan aynı belgede şirketin hissedarları 'Cook'un 2021 ve 2022 hisse senedi gelirlerinin boyutu nedeniyle toplam hedef maaş miktarı' konusundaki endişelerini dile getirdi. Cook, geçtiğimiz yıl 99,4 milyon dolar kazanmıştı.

Cook'a verilen hisselerin yüzdesinin 2023'te yüzde 50'den yüzde 75'e çıkacağı belirtildi. Şirket öncü teknoloji devleri arasında yer almaya devam etse de piyasa değeri geçen yıl yaklaşık yüzde 27 düştü ve 1 trilyon dolar kaybetti. (HABER MERKEZİ)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...