Tgrt Haber

Apple inadını kırdı, iPhone'a RCS desteği sonunda geliyor

16 Kasım 2023 22:46 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 22:48
Apple inadını kırdı, iPhone'a RCS desteği sonunda geliyor
imessage,android,google

"Bir şeyi 40 kere söylersen gerçekleşir" lafının doğru olduğunu düşündürten gelişme: Google, bulduğu her fırsatta Apple'ı "iPhone'da RCS'yi destekle" diye sıkıştırıyordu, sonunda istediği oldu.

Apple, Zengin İletişim Hizmetleri (RCS) adlı mesajlaşma standardını benimsemeye karar verdiğini açıkladı. Önümüzdeki yıl yayınlanacak bir yazılım güncellemesi ile iPhone'larda kullanıma açılacak.

9to5Mac sitesinin haberine göre, RCS desteğinin gelmesiyle iPhone ile Android cihazlar arasındaki mesajlaşma deneyimi, "okundu bilgisi", "yazıyor... ibaresi", yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video gönderme kabiliyeti ve daha birçok iMessage tarzı özelliğe kavuşacak.

Apple, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "GSM Birliği tarafından yayınlanan RCS Universal Profile standardını destekleyerek, mesajlaşma deneyimini önemli ölçüde geliştireceğini" belirtti. Ayrıca RCS'nin SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi birlikte çalışabilirlik sunacağını da ekledi.

'IMESSAGE EN İYİ VE EN GÜVENLİ YÖNTEM' VURGUSU

Şirket, iMessage'ın kullanıcıları için en iyi ve en güvenli mesajlaşma seçeneği olarak kalacağını vurguladığı açıklamasında, hizmetin RCS ile birlikte çalışacağı bilgisini paylaştı.

IMESSAGE, ANDROİD'E AÇILMIYOR

Birçok kişi Apple'ın bu kararını "iMessage, Android'e geliyor" şeklinde değerlendirse de, aslında böyle bir durum yok. 9to5Mac'e göre iMessage her zaman olduğu gibi iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarına özel kalmaya devam edecek. RCS ise yanı sıra sunulan bir hizmet olacak.

GOOGLE, APPLE'I ELEŞTİRİYORDU

RCS özelliğini Android işletim sisteminde standart hale getiren Google, bu özelliği desteklemediği için Apple'ı sıkça eleştiriyordu. Esas olarak iPhone ile Android arasında mesajlaşmak imkansız değil. Ancak RCS, geleneksel SMS'e göre daha gelişmiş ve güvenli olarak değerlendiriliyor ve iOS platformunda da desteklenmesi talep ediliyordu.

Apple uzun süren bekleyişin ardından inadını kırdı. iMessage'ın iPhone kullanıcıları arasındaki iletişim için devam edeceğini ve SMS/MMS'nin ihtiyaç duyulduğunda bir geriye dönük seçenek olarak kullanılacağını da belirtti.

Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...