Tgrt Haber

Apple, iOS 15.4.1 güncellemesini yayınladı: Çileden çıkaran sorun giderildi

01 Nisan 2022 11:23 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 11:25
Apple, iOS 15.4.1 güncellemesini yayınladı: Çileden çıkaran sorun giderildi

Mart ayında iOS 15.4’ü yeni özelliklerle kullanıcılara sunan Apple, birkaç haftanın ardından sorunları gideren iOS 15.4.1 güncellemesini yayınladı.


Apple, birkaç ay test ettiği iOS 15.4’ü mart ayında kullanıcılarla buluşturdu. Yeni güncelleme yeni özellikleri beraberinde getirirken, bunlardan en önemlisi de maske ile Face ID kilidini açabilmekti. Uzun süredir beklenen bu özellik, şaşırtıcı şekilde koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmaya başladığı bu dönemde kullanıcılara sunuldu.

Yeni güncelleme her zaman olabileceği gibi bazı sorunları da beraberinde getirdi. iOS 15.4.1 güncellemesini yükleyen kullanıcıların geneli, cihazlara etki eden alternatif bir şey olmamasına rağmen pilin çok hızlı derecede boşaldığını bildirdi. 

APPLE, IOS 15.4.1 İLE PİL SORUNUNU ÇÖZDÜ

Hızlı pil tüketimine karşılık olarak Apple, yeni iOS 15.4.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme, sorunlara odaklanıyor ve yeni bir özellik ile gelmiyor. Konuyla ilgili olarak Apple’da kullanıcıları uyardı.

Apple, iOS 15.4.1 güncellemesini yayınladı: Çileden çıkaran sorun giderildi

Kısa süre önce iOS 15.4.1 güncellemesini yayınlayan teknoloji devi, iOS 15.4'e güncelledikten sonra pilin beklenenden daha hızlı boşaldığını tespit etti. Bu bağlamda kullanıcıların, daha az sorun yaşaması için iOS 15.4.1’i yüklemesi konusunda tavsiyede bulundu. 

Pil iyileştirmelerinin yanı sıra farklı sorunlarda ele alındı. Örneğin; metinlerde gezinirken veya bir uyarı görüntülerken yanıt vermeyen  Braille cihazlarıyla ilgili sorun giderildi. Ayrıca for iPhone işitme cihazlarının artık bazı üçüncü taraf uygulamalarla olan bağlantısını kaybetme sorunu da giderildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...