Tgrt Haber

Apple'dan, can sıkan iPhone sorunu için nihayet açıklama geldi

15 Ocak 2023 08:58 - Güncelleme : 15 Ocak 2023 12:45
Apple'dan, can sıkan iPhone sorunu için nihayet açıklama geldi
,,

Apple, Android cihazlarda da yaşanan ekran sorunu için harekete geçti. iPhone 14 Pro modellerinde görülen sorun için firmadan nihayet geç de olsa açıklama geldi.

Android cihazlara nispeten daha az sorunla gündeme gelen iPhone, son modellerinde bir hayli ses getiren bir hatayla karşı karşıya kaldı.

Reddit, Twitter ve daha birçok platformda kullanıcılardan bazıları iPhone 14 Pro'da ekran sorunu yaşamaya başladı. iPhone'da çok nadir olarak görülebilen yeşik ekran sorunu, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde ortaya çıktı ve bu durum hakkında şikayetler de arttı.

APPLE'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Ekranda yanıp sönen yatay yeşil renkteki çizgiler nedeniyle yaşanan sorun için Apple'dan açıklama geldi.

Teknoloji devinin bu soruna karşı uzun bir süre sessiz kalması tepki çekerken, yakın zamanda bununla ilgili bir araştırma yapıldığı söylendi.

Sorunun donanımdan mı yoksa yazılımdan mı kaynaklandığı üzerine çalışan Apple, yakında sorunu düzeltmek için bir iOS güncellemesi yayınlanacağını açıkladı. Açıklamada ise, '' iPhone 14 Pro kullanıcıları, telefonlarını açtıklarında veya kilidini açtıklarında, ekranda kısa bir süre yanıp sönen yatay çizgiler görebilirler. Apple bu sorunun farkındadır ve yakında bir güncelleme yapacaktır.'' ifadelerine yer verildi.

iOS 16.3 şu anda firma tarafından test ediliyor. Geçen ay iOS 16.2.1'i hata düzeltmelerini içerek şekilde yayınlayan Apple, özellikle ekran sorununu da ele almak için birkaç hafta için de iOS 16.3 güncellemesini de kullanıma sunacaktır. Daha sonra sorunun ortadan kalkıp kalkmayacağı da bu güncellemenin ardından tamamen netlik kazanacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...