Tgrt Haber

iPhone tasarımı sil baştan: Apple, sevilen özellikten vazgeçiyor

14 Şubat 2022 11:10
TouchID, 2013'te kullanıma sunuldu.

Apple, Touch ID (parmak izi okuyucu) sensörünü amiral gemisi iPhone'larında bir daha asla kullanmayacak. iOS 15.4 güncellemesi ile teknoloji devinin, yıllardır kullandığı özelliğe veda edeceği söyleniyor.

TouchID, 2013'te kullanıma sunuldu.

Mobil geliştiricileri, önümüzdeki birkaç hafta içinde Apple’ın iOS 15.4 sürüm güncellemesini piyasaya süreceğini söylüyor. Ancak yeni güncellemede en dikkat çekici gelişmenin TouchID’nin tarihe karışması gösteriliyor.

9to5Google’ın haberine göre, Touch ID, iPhone 5s ile piyasaya sürüldüğünde çığır açan bir özellikti. Çünkü hızlı, güvenli ve kullanımı kolay. Ancak Apple, iPhone X ile Face ID'yi (yüz tanıma) tanıttığında TouchID’nin popülaritesi düştü.

O dönem Apple, diğer şirketlere fark attığını belirterek rekabette iki yıl önde olduğunu iddia etti. Ancak iPhone X'in piyasaya sürülmesinden bu yana beş yıl geçti ve Apple hâlâ yüz tanıma konusunda rakiplerinden çok daha fazla önde görünüyor.

FACEID MASKE İLE AÇILACAK

Bununla birlikte, gömülü parmak izi sensörü de geliştirilerek daha iyi hale geldi. Yine de kullanıcılar açısından ekran kilidini açmanın en kolay ve güvenilir yolu ekrana bakmak, yani FaceID. Apple biraz zaman alsa da sonunda Face ID'yi göz tanıma ile tekrar kullanılabilir hale getiren basit bir çözüm sunuyor.

iPhone tasarımı sil baştan: Apple, sevilen özellikten vazgeçiyor

Yaklaşan iOS 15.4 güncellemesi, kullanıcıların Apple Watch veya başka bir cihaza ihtiyaç duymadan iPhone kilidini yüz maskesi varken açmasını mümkün hale getirecek.

Apple, TrueDepth sisteminin yüzünüzü doğrulamak için "göz çevresindeki benzersiz özellikleri tanımaya" çalışacağını belirtti.

Teknoloji devi, Face ID için baskı yapmaya devam ediyor. Öte yandan, iPhone 14 söylentileri, Apple'ın bazı TrueDepth sensörlerini gizleyerek yeni bir çentik planladığını gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...