Tgrt Haber

Apple resmen başladı! iPhone'lar için üçüncü taraf uygulama desteği geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
09 Şubat 2024 13:00 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 13:08
Apple resmen başladı! iPhone'lar için üçüncü taraf uygulama desteği geldi
apple,iphone,ab

AB kuralları kapsamında uzun yıllar sonra ilk kez değişikliğe giden Apple, yasa gereği AB ülkelerinde üçüncü taraf uygulama desteğini resmen başlattı.

Apple, iOS 17 güncellemesinin son versiyonunda büyük bir değişikliğe gitti. ABD'li teknoloji devi, AB kuralları gereği iPhone'larda şarj standardını Type-C'ye çevirmesinin ardından, bu kez üçüncü taraf uygulama mağazası için de destek ekledi.

Apple, bugün yaptığı yeni bir açıklamada, geliştiricilerin App Store Connect uygulamasına başka uygulama mağazalarını ekleyebileceğini bildirdi. Teknoloji devi bu sayede iOS için yapılan uygulamaların güvenliğini sağlayacak. Ayrıca geliştirici, Apple'ın onayını aldıktan sonra uygulamasını istediği şekilde yayınlayabilme imkanına sahip olacak.

ÜÇÜNCÜ TARAF UYGULAMA DESTEĞİ RESMEN GELDİ!

Android ekosisteminde, üçüncü taraf kaynaklardan uygulama yüklemek her zaman mümkündü ve öyle de devam ediyor. Fakat bu şekilde indirilen uygulamaların riskleri genellikle kullanıcıların sorumluluğu altında.

Öte yandan iOS ekosisteminde ise, Apple uygulamaları yayınlamadan önce denetleyecek ve güvenlikten ödün vermeyecek. Daha sonra onaylanan uygulamalar, App Store haricindeki kaynaklardan da indirilebilecek. Ayrıca geliştiriciler, TestFlight sistemi sayesinde uygulamalarının beta sürüm testlerini gerçekleştirebilecekler.

Apple resmen başladı! iPhone'lar için üçüncü taraf uygulama desteği geldi - 1. Resim

Apple, Avrupa Birliği düzenlemesine uyumlu hâle gelebilmek için kullanım koşullarında da düzenleme yaptı. Bu düzenleme kapsamında; üçüncü taraf mağaza, indirme başına 0,5 euro ödeme yapacak. 1 milyon yüklemeden sonra aynı ödemenin tekrar yapılması gerekecek. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...